MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular Ak Parti'yi son yasal düzenleme çalışmaları konusunda sert bir dille eleştirdi. Topçular açıklamasında, "Göreve geldikleri ilk günden itibaren, kendilerine terör örgütünü yol arkadaşı edinen hatta biraz daha üste çıkarak kılavuz olarak gören AKP hükümeti yapmış olduğu tüm faaliyetlerde ve uyguladığı politikalarda ülkenin geleceğini karartmıştır. Sürekli bir inkârcılık içerisinde halkın duygularını sömüren, siyaset anlayışlarıyla kendilerine biçilen rolün hakkını vererek durmak yok yola devam sloganıyla memleketi hiç olmadık hallere sokmuşlardır.

AKP hükümeti açılım zırvasıyla ilk önce karanlıklara gömülü olan İmralı canisini aydınlığa kavuşturdu, daha sonra da sırasıyla o caninin sesini dünyaya duyurup, İmralı da harem kurmasına müsaade etmiştir. İmralı canisine küstah açıklamalar yaptırıp milletimizin canını acıtmıştır. Açılım sevdasıyla çıktığınız yola da ilk önce tüm Kürtleri PKK ilan ettiniz, Kürt açılımıyla da hiçbir sorunu olmayan Kürt vatandaşları ülkenin en büyük kindarı ilan ettiniz. Bitmiş noktada aldığınız terörü, zamanınızda en fazla kayıp verdiğimiz dönemleri yaşattınız. Bunlar yetmezmiş gibi binlerce şehit analarımızın gözüne baka baka yalanlar söylediniz. Soruyoruz size memleketi satmak yada bölmek karşılığında ne aldınız neyin pazarlığını yaptınız.Size biçilen rol neydi ki Şanlı Türk milletine ihaneti kendinize mubah gördünüz.

Pek fazla bir şey söylemeye gerek yok  13yıllık iktidarınızda ne iç nede dış politikada bir adım bile ilerleyemediniz. Sizin de katkılarınız sayesinde Müslüman ülkeler kan gölüne döndü. Ülkenin saygınlığını ayaklar altına aldırdınız. Küstah küstah açıklamalara eyvallah dediniz, kaçırılan vatandaşlarımıza dua dan başka bir girişimde bulunmadınız. Öyle ki Hatay’da tedavi ettiğiniz IŞID komutanı bugün büyük elçiliğimizi, Türk topraklarında basıp yetkililerimizi rehin alıyorlar. Hala bir sonuç almış değiliz. Pasifliğinde üzerinde pasifsiniz.Kükreyen sessiniz ama cam fanusun içinde ki kükreyen sessiniz. Sesiniz sadece fanusun içinde duyuluyor.

Son yaptığınız yasal düzenleme çalışmasında ihaneti kanunlaştırıp bölücülerin önünü açabilmek için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Bunu da Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önceye denk getirmeniz manidardır. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiğiniz an açılım safsatası elinizde patlayacağını gayet iyi biliyorsunuz.

MHP olarak bu ihanet tablosunun karşısında sonuna kadar yılmadan yıkılmadan ve tüm kararlılığımız ile duracağız. Türk milletinin nefesini ensenizde hissettireceğiz. İmralı canisinden aldığınız icazetleri bu ülkenin kaderine işlemenize izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımız ile birlikte artık yeni bir dönem başlatıp, Cumhurbaşkanlığı hayali olan Başbakana tokat gibi bir cevap vereceğiz.

O zaman özerklik türküsü söyleyenlere eşlik eden Başbakan ve ekibini aynı kefeye koyup yüce divan yolunda elimizden gelen bütün çabayı gösterip yaptığınız ihanetin hesabını soracağız.

 Artık ülkemizi sizin pis emellerinizin arka bahçesi olmaktan kurtaracağız. Özlenen Türk milletini ve Cumhuriyetini tüm dünyanın saygı göstereceği hale getireceğiz.

Türk bayrağını askeri üssümüzden indirecek kadar küstahlaşanlara yüz verip astar sattınız. Size ve o şerefsizlere bu ülkeyi dar edeceğiz.

Ülke topraklarında kol gezen hainler ve yandaşları artık sınırımıza dahi yaklaşamayacaklardır. İlk önce 10 Ağustos’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunlarınıza son verip, Barış için,huzur için Ülkemizin birlik ve güvenliği için,hak için hukuk için sadece ülkenin %51’ni değil aziz milletimizin tamamını kucaklamak için ben Türk oğlu Türk’üm deyip yola çıkmış, Sayın Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli’nin çatı adayı formülü ile beş siyasi partinin de desteğini alan Prof.Dr Sayın  Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhura Baş yapacağız. Daha sonrada 2015 yılı Haziran ayına yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerde sizi tarihe gömeceğiz.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Yüce Türk milleti artık gerçeği görüp herkesi laik olduğu noktaya getirecektir" dedi. 

Editör: TE Bilişim