Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yalova'da da meydana gelen olaylar sonrasında şehirde gergin anlar yaşanıyor. Bu olaylarla ilgili ilk açıklama ise MHP kanadından geldi. MHP Yalova il Başkanı Hasan Topçular yaptığı yazılı açıklamaya, "Bizi bu bataklığa çekmek isteyenler kendileri bu batakta boğulacaktır" sözleri ile başladı. Topçular açıklamasına şu sözlerle devam etti;

Son günlerde maalesef tüm Ülkede olduğu gibi Yalova'mızda da istenmedik olaylar yaşanmaktadır. IŞİD örgütünün Irak sınırları içerisinde ki Kobani şehrini kuşatma altına almasını bahane eden PKK yandaşları, huzursuzluk ortamı yaratma çabasındadır. Bu alçakça oyunun içerisinde piyonluk yaparak provokasyon elçisi olan art niyetli insanlara bu memleketi yem etmeyeceğiz.  

Türkiye'mizin  her yerinde ve yaşadığımız Yalova gibi güzide ve huzur dolu bir şehirde bu tip gösterilere göz yumarak şehrin huzurunun kaçmasına neden olanlar ilimize yakışmamaktadır.

Yaşanan bu olayların aktörü olan PKK'lı teröristlerin karşısında polis ve güvenlik görevlileri olmasını beklenirken, kamuoyunda  bazı art niyetli insanlar ülkücü hareketin sokağa inip PKK ile çatıştığını ima etmektedir. Ancak bu tamamen asılsız bir ima dır. Kaldı ki  biz Ülkücüler bu  Ülke için canını verecek kadar vatan bayrak sevgisi ile doluyuz

Bu çirkin oyuna asla ülkücü hareket ve ülkücüler alet olmayacaktır.Biz zamanında bu bedelleri fazlasıyla ödeyip,ülkümüzden vazgeçmedik.Biz artık ülkümüzü sokaklarda değil,fikir ve ideallerimizi ocaklarımızın yardımıyla ilim ve irfanla ileri taşıyacağız. Olayların bu denli büyümesine neden olan ve PKK terör örgütünü şımartan,ödün üstüne ödünler verip her yaptıklarına göz yuman hükümet, çıkan bu kaosun bir numaralı sorumlusudur.Tüm ülkede ve Yalova da olanlara sessiz kalıp kabuğuna çekilen hükümet ve yandaşları olayları dışarıdan seyretmeyi tercih etmektedir.Kefen giyip yollara düşen ak gençlik bayrak inip yakıldığında neden aynı cesareti gösterememektedir.Ne Başbakan dan ne de AKP Yalova il başkanından ses seda yok,sahte kahramanlıklarda sokaklarda gövde gösterisi yapanlar, ülke de biraz sıkıntı olduğunda dışarıdan sinema seyreder gibi seyretmektedirler.İktidar olmak sadece ahkam kesip kendi kadrosunu oluşturmak demek değildir,bu ülkede yaşanan tüm sıkıntıların sorumluluğunu üstlenmektir aynı zamanda.Günlerce ağzınızdan Kobani lafı düşmemekte ancak aynı sıkıntıları Kerkük,Musul,Süleymaniye de yaşamıştır binlerce Türkmen soydaşımız evlerinden yurtlarından olmuştur,hangi hükümet mensubu bu konuda sesini çıkarmıştır. Tüm kamuoyuna sesleniyorum açılım denen safsata ve beraberinde gelen tavizler bu ülkeyi bu hale sokmuştur,hala somut bir adım atılmayan açılım sürecinde,yine çıkıp açılımın zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz diyecek kadar pişkinlik gösterebiliyorlar. Şundan eminim ki gidip AKP il başkanına soralım açılımın içeriğinde ne var , bizi tatmin edecek tek bir cümle kuramaz.Açılım bu ülkeye kaos ve fitne katmıştır.Bunun örneğini de bugün dahil olmak üzere defalarca gördük Askeri üssümüzde bayrak iner aman açılım zarar görmesin,Atatürk heykeli yıkılır,okullar yakılır,yasa dışı Kürtçe eğitim veren okullar açılır,köylerin kasabaların adı değişir aman açılım zarar görmesin,yahu bu masalları artık yutacak kimse kalmadı.Amacınız neyse açık açık dile getirin. Buradan tekrar belirtmek istiyorum,bu çirkin oyunun içerisinde ülkücüler asla yer almayacaktır. Ancak bu sanılmasın ki meydan boştur herkes istediği gibi at koşturabilir. Bizim sabrımızı sınamasın kimse,sabrımızın taştığında bu ülkeye zarar vermeye kalkacak kim varsa gerekeni alır ve gerektiği yerlere gider. Biz polisimize ve diğer güvenlik güçlerimize inanıyor ve güveniyoruz"

Fakat Valilik ve Emniyet üzerine düşeni yapıp daha radikal çözümler almalıdır.Demokratik hak diye izinsiz gösteri yapanları rahat hareket ettirmemelidirler. Şayet olaylar büyür daha da içinden çıkılmaz hal alırsa bunun sorumluları idare amirleridir.

Bu ülkede  yaşayan herkes Laz, Çerkez , Kürt, muhacir ,bu ayrıştırmalara rağmen  hepimiz kardeşiz ve bu ülkenin bayrağı altında yaşamayı  kendimize şeref olarak görmekteyiz aksini düşünenler varsa  rahat edecekleri bayrakların altına gidebilirler .

Ne mutlu Türküm diyene…!"
            

Editör: TE Bilişim