Adalet Partisi Yalova İl Başkanı Ömer Doğan, Yalova’nın trafik sorununun çözümüne ilişkin açıklamada bulundu. İl Başkanı Doğan, Yalova’nın hızla göç alması ve araç sayısının artmasının yanında trafik kurallarına uyulmamasının da bu sorunda etkisi olduğunu söyledi. İl Başkanı Doğan, trafik sorununun çözümünde kurumların ve sivil toplum örgütlerinin de koordineli bir biçimde çalışmaları gerektiğini söyledi.
Belediye,  sivil toplum örgütleri, üniversite ve emniyetle koordinasyon halinde bu sorunun ilerlememesi için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini belirten İl Başkanı Doğan, “Önce toplum olarak kurallara yeterince uyma bilincinde olmamız gerekir. Yalova’nın hala bir ilçe olduğu düşüncesinden kurtulamamamız büyüyen bir il  olduğunu kabul edemeyişimizden kaynaklanmaktadır. Bu da kurallara uymama isteğimizi arttırmaktadır” dedi.
Doğan, Yalova’da trafik sorununun çözümüne ilişkin şu açıklamada bulundu: “Yalova göç alan ve yerleşimin hızla arttığı illerin ön sıralarında yer almaktadır. Dolayısıyla 2014 yılında TÜİK verilerine göre nüfus artış yoğunluğu sıralamasında ülkemizde ilk 5 kent arasında yer almaktadır. 2007 yılında nüfusumuz 181 bin 758 iken, 2015 yılı nüfusumuz ise 233 bin olmuştur. Yalova’da ulaşım teknolojisi ve refah seviyesindeki artış da araç sayısını büyük oranda arttırmıştır. 2016 Eylül ayında araç sayısı  58 bin 651 iken, otomobil sayısı ise 32 bin 428’dir. 2015 yılında Yalova Belediyesi Yalova Üniversitesi ile yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda belediyemiz trafik sorunu ile ilgili bir dizi önlemler alma yoluna gitmiştir. Bizlerin sorunu, Yalova’da otoparkları, toplu taşıma araçlarının yeterince verimli kullanılmamasıdır. Yani Yalova’nın hala bir ilçe olduğu düşüncesinden kurtulamamamız büyüyen bir il olduğunu kabul edemeyişimizden kaynaklanmaktadır. Bu da kurallara uymama isteğimizi arttırmaktadır. Bu konuda yapmamız gereken kurallara uymaktır. İlimizde yol sayısını istediğimiz kadar arttırmak isteyelim kurallara uymazsak trafiğe çözüm bulmakta güçlük çekeriz. Trafik ekiplerimizin de bu konuda belediye ile koordinasyon halinde olup, hatalı park etmiş araçlara gereken para cezası, araç çekme konusunda daha radikal tutum alması gerekir. Tabii ki belediyemiz, sivil toplum örgütleri, üniversitemiz ve emniyetimizle koordinasyon halinde bu sorunun ilerlememesi için çalışmalara devam edip Yalovamızı trafikle ilgili daha yaşanabilir hale getirebilir. Önce toplum olarak kurallara yeterince uyma bilincinde olmamız gerekir” dedi.

Editör: TE Bilişim