MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in ölümünün 20. yılında rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular MHP Kurucusu Alparslan Türkeş'in 20. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. "Dünya Türklüğü’nün gönlüne Türklük sevgisi ve İslam ahlakı aşılayan rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i Hakka yürüyüşünün 20. Yılında rahmet ve minnetle anıyor,aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" diyen Topçular mesajını şu şekilde sürdürdü, "Bütün hayatını davasına adayan,Gerçek bir dava damı olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından Milli Devlet ve Milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesine yol açan bir siyaset adamı olarak tarihin sayfasındaki yerini almıştır. Hayatını Dünya Türlüğü’nün ,Türk milletinin mutluluğu ve aydınlık geleceğine adamıştır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Türk gençliğine milli ve manevi ruhu aşılayarak, Türk dünyasına hizmet aşkıyla dolu Milyonlarca Ülkücü nesiller yetiştirmiştir. Başbuğumuzun, iki önemli büyük eseri vardır. Birincisi Türk siyasi hayatında milliyetçiliğin tek siyasi gücü,Türk Milletinin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi, İkincisi ise büyük umutlarla yetiştirdiği ve geleceğimizi emanet ettiği Milyonlarca Ülkücü Türk Gençliği’dir,Ülkü Ocaklarıdır.Merhum Başbuğumuz Türkeş’in bize bıraktığı en önemli miraslarından birisi Ülkü Ocakları diğeri ise Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve onun misyonunu sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Merhum Başbuğumuzun bize emaneti olan bu iki önemli mirası her ne pahasına olursa olsun Türk Milliyetçileri olarak bugüne kadar yaşattık bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz. Rahmetli Başbuğumuzun dediği gibi ülkücünün siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisidir, Buradan da şu anlaşılmalıdır ki Ülkücü olduğunu iddia edip başka siyasi partilerde boy gösterip, Milliyetçi Hareket Partisinin yolunu tıkamaya çalışanların hiç biri ülkücü değildir.  Biz merhum Başbuğumun gösterdiği doğru istikamette, doğru adreste siyasi hayatımızı sürdürmekteyiz sürdürmeye de devam edeceğiz.Biz yönünü rüzgar tayin edenlerden değiliz Yolumuz Merhum Başabuğumuz ve Lider Devlet Bahçeli’nin yoludur. Merhum başbuğumuzun şu sözlerini tekrarlamak isterim, 'Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır. Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır. Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin ve yere düşürmeyin'. Merhum Başbuğumuz,Türk milletine hizmet etmeyi ömrü boyunca vazife bilmiş, Cumhuriyet Tarihinin yetiştirdiği ender bir şahsiyettir.Türk milliyetçiliği fikriyatını fiiliyata geçirerek devlet yönetimi ile tanıştıran eşine rastlanmamış devlet adamı ve 'Başbuğ' unvanını almış tek şahsiyettir.

Türk Milletine,Türkün değerlerinin tamamına saldırıların bütün hızı ile sürdüğü,Milliyetçiliğin ve Türklüğün ayaklar altına alınmak istendiği devşirmelerin ve ihanetin yol başçılarının kol gezdiği ,Vatanımızın bölünmezliği tehlikeye girdiği,Gencecik fidanlarımızın her gün kahpece Şehit edildiği bu günlerde,sizin yolunuzdan ayrılmadan bize teslim ettiğiniz,Şeref ve namus saydığımız Üç hilali bayrağımızı, Liderimiz Devlet Bahçeli ile birlikte daha yükseklere dikmeye,Ülkemizin Bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam etmeye kararlıyız.Emin olun Başbuğum, her türlü hile ve entrikanın döndüğü, emanet ettiğiniz partimizi devşirme operasyonunu ile ele geçirmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Sizden aldığımız ülkücü terbiye ve nasihatler doğrultusunda Türk dünyasının ve Aziz milletimizin teminatı olan partimizi,bize emanet ettiğiniz Liderimiz Devlet Bahçeli’nin önderliğinde iktidar yaparak,ülkemizi bu karanlık gidişattan kurtarmak tek hedefimizdir. Emin olun ki Başbuğum bizi bu hedeften ölüm bile ayıramaz...Türk Töresi ve İslam ahlakının gelecek nesillerin benimsemesi için,geceli gündüzlü çalışan,Bütün ömrünü Türk milletinin geleceğine adayan, Ezanımızın susmaması,Bayrağımızın inmemesi için,Tek dil, tek Devlet, tek Bayrak ülküsüyle yaşayan ve yaşatan,Türk Dünyasının Tek Başbuğu, Merhum Alparsan Türkeş’i Hakka yürüyüşünün 20.yılında rahmet ve minnetle anıyor,aziz hatıraları önünde saygı ile selam duruyoruz.Emanetin emin ellerde sen Rahat uyu Başbuğum,Ruhun şad mekanın cennet olsun."

Editör: TE Bilişim