Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Yalova Üniversitesi Öğr. Ü. Dr. İlyas Fırat Cengiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin yaptı. İnsan Hakları’nın tüm insanlar için temel hak ve özgürlükleri içinde barındırdığını ifade eden Şahin, “AK Parti Gençlik Kolları olarak sosyal sorumluluk gerektiren çalışmalara oldukça önem veriyoruz. Sosyal olmanın yanı sıra insani bir sorumluluk olarak da bunun bilincindeyiz. İnsanın insana üstünlüğü değil yoldaşlığını benimseyen bir anlayışla hareket ediyoruz. İnsan hakları küresel anlamda sınıfta kalırken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve partimizin de yoğun gayretleri ile Türkiye insan hakları anlamında sınıf atlamıştır. Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde çalışmalarımızla eksikliklerimizi tamamlayarak devam ediyoruz” dedi. 

Konuşmanın ardından Dr. İlyas Fırat Cengiz, ‘İnsan Hakları’ konulu konferansını gerçekleştirdi. Dr. Cengiz,  İnsan Hakları’nın ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklar olduğu ve bu hakların kullanımında herkesin eşit olduğu gibi konularda paylaşımlarda bulundu.

Konferansın ardından protokol mensupları AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘İnsan Hakları’ konulu fotoğraf sergisini gezdiler. Programa; İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak katıldı.

Editör: TE Bilişim