AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol’un sözlerine bir tepki de CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den geldi. 103’ncü mitingini Tekirdağ’da yapan İnce buradan Akyol’u sert bir dille eleştirdi. İnce, “Yalova’da bir milletvekili adayı var. Duydunuz mu marifetlerini? ‘Göçmenler ezik olur’ diyor. Sen kimsin densiz! Sen kimsin? Yani Selanik’ten, Kırcali’den, Kosova’dan bu topraklara gelenlerin ataları turistik seyahat için mi gitmişti oraya? Evlad-ı fatihan Osmanlı fethettiği için oraya cengaverlerini gönderdi. Ve topraklar kaybedilince geri gelmeye mecbur kaldı. Sen kimsin? Haddini bileceksin. Daha önce de Yalova’da bir milletvekili adayı bu lafı etmişti. Sonra belediye başkanlığı seçiminde sandığa gömdük bunları. Sen kimsin? Türkiye’yi kuran Selanikli… Sen kimsin?

Böylelerine haddini bildirme vaktidir. Bu seçim önemli bir seçimdir. Bana söz verdiniz, üç kişiyi ikna edeceksiniz, tamam mı? Bu işi başarıyor muyuz? Tamam. Ben de 24’ünden sonra hepiniz gelmeyin ama şöyle küçük bir heyet sizi bekliyorum. Sizler cumhuriyetçi yurtsever insanlar, o sandıkları patlatacaksınız, eminim. Sizden rekor bekliyorum. Yüzde 70’in üstü. Kabul mü? Söz mü? Tamam mı?” dedi.

“Ben tasarım, teknoloji diyorum, arkadaş da geliyor kek diyor”

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet kıraathaneleri projesini de eleştirdi. İnce, “Meydanlarda 48 gündür aş diyorum, iş diyorum. Gelecek diyorum gelecek. Kuantum diyorum. Uzay madenciliği, Ay’dan Mars’tan, maden toplanması diyorum. Meydanlarda önümüzdeki iki üç yıl içinde 16 yeni meslek olacak. Elinizde kullandığınız bilgisayarlar yani telefonlar, 1969’da Amerikalılar Ay’a giderken NASA’nın elindeki bilgisayarların tam 10 katı şu anda. Her 1.5 yılda bir bilgisayarın kapasitesi iki katına çıkıyor. İşte bu değişen dünyada, bölgesel savaşların olduğu dünyada, enerji savaşlarının olduğu bu dünyada, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bu dünyada, ben tasarım diyorum, marka diyorum, teknoloji diyorum, aş, iş diyorum. Arkadaş da geliyor meydanlara, ‘kek’ diyor. Türkiye’yi onurlu başı dik bir hukuk devleti yapacağız diyorum, bağımsız bir yargı diyorum, hak, hukuk, adalet diyorum, o da geliyor meydanlara ‘çay, kek, oralet’ diyor.

“Bir Müslüman başka bir Müslümana böyle konuşur mu?”

15 yaşından beri Cuma Namazına giden birisi olduğunu da dile getiren İnce, “Dün diyor ki Adana’da, ‘Muharrem İnce’ diyor, ‘Ömer Halisdemir’in mezarına gidip Fatiha okuyamaz’ diyor. Ben de fotoğrafını koydum gittik okuduk. Senin derdin, ne Ömer Halisdemir, Ne Fatiha. Senin derdin Kuran-ı Kerim olsaydı, senin derdin Fatiha olsaydı, derdin ayet, sure olsaydı, bakara makara diyeni tutar kulağından atardın. Senin derdin bu değil. Senin derdin başka. Bana diyor ki, ‘hayrola’ diyor ‘seçim yaklaştı, camilerde görülüyorsun’ diyor. Ya ben 5 vakit namaz kılan bir adam değilim ama 15 yaşından beri Cuma namazlarına giden birisiyim. Seçim için gitmiyorum ki, hep yaptığım bir iş. Her Cuma yaptığım bir iş 40 senedir. Neredeyse diyecek ki gelme bizim camiye diyecek. Ya böyle bir şey olur mu? Sen nasıl Müslümansın? Bir Müslüman başka bir Müslümana böyle konuşur mu? Ayıp değil mi, günah değil mi? Konuşmalarına bak. Rahatsız oluyor ya” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim