Yalova Valiliğinin , Cumhuriyet halk partisine  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koymasına izin vermediğini twitter’da paylaşan İnce “Atatürk’ün kenti Yalova’da her şeyi göze alarak Yalova halkıyla birlikte 19 Mayıs’ı, Cumhuriyet Meydanında saat 12.00’de kutlayacağız.” dedi

Tweet atarak açıklama yapan  İnce  son tweetinde  şu ifadeleri kullandı. “Mustafa Kemal'in Samsun'dan başlattığı mücadeleye karşı çıkanlar vardı. Şimdi de, Mustafa Kemal'in yolundan gidenler engellenmek isteniyor.”

“Şehide kelle diyenler, 19 Mayıs'ın ne olduğunu bilmezler”

“Ulusal bayramlar, ulusların ortak geçmişlerinin ve ideallerinin simgesidir. Bizim ulusal bütünleşmemizi, ortak inanç ve değerler geliştirmemizi sağlar. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bu özellikleriyle en köklü bayramlarımızdan biridir.”

“Cumhuriyet Bayramı'ndan sahabet sonra 19 Mayıs Bayramı’na yapılan müdahale AKP iktidarının bizleri bütünleştiren değil, ayrıştıran bir iktidar Cumhuriyet Bayramı'ndan sonra 19 Mayıs Bayramı’na yapılan müdahale AKP iktidarının bizleri bütünleştiren değil, ayrıştıran bir iktidar”

 

 

 

Editör: TE Bilişim