DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Yalova'ya gelerek partisinin Yalova, Çiftlikköy ve Altınova Belediye Başkan adaylarına destek verdi. Kirazlı Sanayi Sitesi önünde çiçeklerle karşılanan Uysal daha sonra düzenlenen konvoyla seçim otobüsünden halkı selamladı. Çiftlikköy İlçesinde ise otobüsten inen Uysal esnafla selamlaşıp hal hatır sordu. Burada Kısa bir konuşma yapan ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a yüklenen Uysal, " İnsanlar tercih ettikleri siyaseti ve politikaları adanmışlık duygusuyla yaparlar. DP'nin çizgisi ortadadır. İdeal, ilke ve prensiplerden önce güncel menfaatlerle yol alınmaya çalışılırsa bundan kısa vadede birileri kar elde edebilirler ama uzun vadede insanımızın siyasete olan güveni zedelenir. Bugün Yalova'da yaşanan durum da budur. Son dönemde bu iktidarla birlikte her şeyi her ne şartta olursa olsun kazanmak bir değer yargısı haline geldi. Bizim mücadelemiz namuslu insanların mücadelesini verebilmektir. Namussuzlarla kazanacağımıza, namuslularla kaybetmeyi tercih ederiz" dedi. 

Ülke Bu İktidardan Muzdariptir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bize karşı birleşiyorlar" sözlerini de değerlendiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye bu kutuplaşmaya hapsedilemeyecek kadar farklı düşüncelerin ve farklılıkların olduğu bir yer. Herkes kendi siyasal çizgisinde devam eder. Sahip olduğu devlet imkanlarını baskı aracı olarak insanları zorların içinden birisini seçmeye zorlarsanız insanlar ister istemez odaklanırlar. Bu kendisinin tercihidir. Muzdarip olmanın da bir anlamı yoktur. Ama ülke muzdariptir. İnsanımızın taziyelerine bile katılmayanların bunu söylemeye hakkı yoktur" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Yalova ziyaretine DP Yalova Belediye Başkan adayı Hayati Küçük, Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutuğ ve Altınova Belediye Başkan adayı İsmail Türk'de katıldı. 

Editör: TE Bilişim