Rektör Eruslu’nun, “Siyaset için kapıyı aralık bırakmak lazım” esprisine yanıt olarak Tangürek, “Sayın valimiz de belediye başkan adayıymış gibi davranıyor” dedi. Rektör Eruslu ise bu cümlenin ardından herkesin az ya da çok siyasetin içinde olması gerektiğini, siyaset ile ilgilenen kimseyi kınamadığını hatta taktir ettiğini ifade etti.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Güler, Yalova Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Yalova Üniversitesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Termal’e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kurduklarını, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de kuruluş aşamasında olduğunu söyleyen Eruslu, ondan sonra da Tıp Fakültesi’nin kurulmasını talep edeceklerini söyledi.  Aslında Yalova’nın nüfusunun 19 milyon olduğunu belirten Eruslu, “Bursa İstanbul ve Kocaeli’ne hizmet verecek potansiyeli var.

Çünkü tıp fakültesinin kurulabilmesi için belli bir hasta potansiyelinin olması lazım. Burası her ne kadar 200 bin nüfuslu olsa da buraya hizmet verecek üniversite 19 milyona hizmet vereceğinden dolayı hasta potansiyeli yüksek olur. Engelleri aşarak tıp fakültesini hayata geçireceğiz. Yalova’da 10 tane Prof. Doçent seviyesinde doktorumuz bulunuyor. Yalova dışındaki diğer meslek yüksek okullarında yardımcı doçent bulunmaz iken bizde profesörler bulunuyor. Üniversite’nin TİGEM’de kurulması işi tamamlandı. İnşaatı ihaleye çıkardık ve 28 kişi müracaat etti, inşaatın kime verilmesi konusunda karar verilecek. Hızlı bir şekilde inşaatı bitirmek için çelik konstrüksiyon yapacağız. Buna paralel olarak da TOKİ ile anlaşmalar devam ediyor ve 5 senelik para ile 3 sene de binaları bitirmeyi hedefliyoruz.”dedi.

AKSA ve Tersaneciler Birliği’nden üniversiteye destek

AKSA ve Tersaneciler Birliği’nin üniversiteye katkıda bulunacağını söyleyen Rektör Eruslu, AKSA’nın rektörlük binasını, Tersaneciler Birliği’nin de Mühendislik Fakültesi’ni yapacağını belirtti. Eruslu, “TİGEM’de kampus kurulduktan sonra şuan kullandığımız binalar Milli Eğitim’e iade edilecek. TİGEM arazisinde ayrıca iki kız bir erkek yurdunun kurulması için araziden 20 dönümlük yeri Yurt Kur’a verdik. Üniversitemizde bulunan 5 bin öğrencimize 3 bin kişilik yurt yapılacak. Yalova turistik bölge olduğu için yazın gelen turistlerin evleri kışın öğrencilere kiralanabiliyor.”dedi.

Tangürek, “Yalova’da öğrenciler depremsel açıdan sağlıksız evlerde oturuyor.”

Üniversite zamanında kendisinin de yurtta değil evde kaldığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, öğrencilerin sağlıksız evlerde kaldığını dile getirdi. Tangürek, “Yalova’da öğrenciler depremsel açıdan sağlıksız evlerde oturuyor.” dedi. Rektör Niyazi Eruslu, Yap işlet devret mantığı ile Yalova’da lüks, tek kişilik yurtların kurulması için özel şirketlerin kendileri ile temasa geçtiklerini söyledi.

TİGEM arazisinde spor tesisi kurduklarını söyleyen Eruslu, tiyatro ve sosyal kulüpler için de binalar hazırladıklarını belirtti. Eruslu, “Sosyal binalarımızın eksik olmasına rağmen Türkiye’deki 170 üniversite arasından öğrenci faaliyetleri konusunda 3’üncüyüz. Bu da Yalova’yı tercih edenlerin farkıdır. Konservatuar konusunda iddiamız yok ama güzel sanatlar ile ilgili olarak sanat tasarım fakültesini açtık. Fakülte içinde de Endüstriyel Tasarım, İletişim Tasarımı ve Türk Sanatları Tasarımı bulunuyor. Müzik ve heykel dışındaki her şey var.

Konservatuar masraflı bir iş olduğu için iyi bir bütçeye ya da sponsora sahip olmanız gerekiyor. İletişim Tasarımı’nın altında da radyo, televizyon ve resim bulunuyor. Yeni kampus doğa dostu yenilenebilir enerji çalışan sisteminden oluşacak. Enerji Mühendisliği bölümü ile kampusteki binaların doğa dostu ve yenilenebilir enerjiyi hem öğretmen hem de orada uygulamak için çalışacağız. O enerjileri kullanarak hem öğrenciler eğitim görecek hem de çevre dostu bir üniversite olacak. Kampusumuz Yalova halkına açıktır.

“24 saat yaşanabilen bir kampus olacak.”

Eruslu, “Üniversite üniversitenin Anadolu kültüründen büyük şehir kültürüne çıkaran bir yeri olması gerekiyor. Yalova burada önem kazanıyor. Öğrenciler, 45 dakikada İstanbul’un ve Kocaeli’nin yarım saatte de Bursa’nın sosyal faaliyetlerine ulaşabilecekler. Üniversite’nin bir diğer özelliği de öğrencilere sadece mesleki değil aynı zamanda kültürel anlamda görüş kazandırıyor. 24 saat yaşanabilen bir kampus olacak. Bir konferans merkezi, kültür merkezi olacak. Yalova’da hem sıcak su, hem güneş, hem deniz hem de doğal havanın bulunduğu başka bir yer yok. Konferans ve kültür merkezi büyük önem kazanıyor. Arazi sıkıntısını aştık. Sponsor sıkıntısını da İstanbul’da aşacağız.”dedi.

“TİGEM arazisine SPA, 5 yıldızlı otel yapılsaydı Yakup Bey Arboretum’a göz dikmezdi”

Tangürek, “TİGEM arazisinin imara açılması durumunun olduğunda içine SPA, 5 yıldızlı otel ve konferans salonu yapsaydınız belki Yakup Bey Arboretum’a göz dikmezdi.”dedi. Bütün problemleri çözemeyeceklerini söyleyen Eruslu, “Siyasiler çözüm üretecek. Eğer okumuşlar, akıllılar ve kabiliyetliler siyaset ile ilgilenmez ise cahiller, kabiliyetsizler tarafından yönetilmeye mahkûmuz.”dedi.

Editör: TE Bilişim