Meclis Başkanı Atalay Beştaş, böyle bir seçimi kendisinin yapmayacağını ve yapılması halinde yasal haklarını kullanacağını açıklayarak, “Bu hukuki değil, siyasi bir karardır” dedi. Meclis Üyesi Bahar Doğan ise, böyle bir hukuk olmadığını söyleyerek, “Biz talimatla çalışan 657’ye tabi devlet memuru değiliz, ben halkın seçtiği İl Genel Meclisi üyesiyim. Bu talimat yazısını kınıyorum” diye konuştu. Şimdi 3 günlük sürenin bitimi olan cumartesi günü mecliste neler olacağı konuşuluyor.

Vali Civelek’ten şok talimat yazısı

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminin yenilenmesiyle ilgili Yalova Valiliği’nin 3 Mayıs tarihli yazısı ile ekindeki İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2012/11769 sayılı talimat yazısının İl Özel İdaresi kanalıyla meclis üyelerine dağıtımı yapıldı. Vali Civelek tarafından meclise gönderilen yazıda, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi tarafından hazırlanan araştırma ve ön inceleme raporunda, mezkur mahkeme kararının halen geçerli olduğu ve uygulanması gerektiği, mahkeme kararı doğrultusunda yeni başkanlık seçimi yapılmamış olması nedeniyle Yalova Valiliği’nce gereğinin yerine getirilmesini içeren İçişleri Bakanlığı yazısı uyarınca, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 11.maddesinin 4.fıkrası gereğince İl Genel Meclisi 1.Başkan Vekili Murat Kaya başkanlığında toplanarak İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminin yenilenmesi ve aynı maddenin 3.fıkrası gereğince seçimlerin 3 gün içinde tekemmül ettirilmesi konusunda gereğini rica ederim” denildi.

Başkan Beştaş, “Bu da 3 Mayıs Postmodern Yalova darbesi”

Meclis Başkanı Atalay Beştaş, meclise gönderilen bu kararın hukuki değil siyasi olduğu değerlendirmesini yaparak, “Ben seçim yapacak değilim. Kendileri toplanıp böyle bir seçim yaptıkları takdirde ilgili tüm kişi ve kurumlarla ilgili olarak mahkemede hakkımı arayacağımın bilinmesini isterim. Bu bir 28 Şubat darbesi gibi, Yalova’nın 3 Mayıs postmodern darbesidir bana göre” diye konuştu.

Doğan, “Biz devlet memuru değil seçilmişleriz”

Meclis oturumunda gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan ise, “İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz imzasıyla talimat yazısı olarak gönderilmiş bu yazının görev ve yetkilerimizle bir alakası yok. Genel sekreter veya valinin bize talimat verme hakkı yok. Bunu kabul etmiyor ve kınıyorum. Hangi yasada, hangi usulde, hangi mevzuatta var bu? Öyle olsaydı, bize bundan sonra meclis başkanlığı yok hükmündedir, bundan sonra yapılacak toplantılarda 1.Meclis Başkan Vekili tarafından yürütülecek derdi. Bunu meclise saygısızlık olarak kabul ediyorum, biz talimatla çalışan 657’ye tabi devlet memuru değiliz, ben halkın seçtiği İl Genel Meclisi üyesiyim” dedi.

Ardından yapılan Bilişim OSB Müteşebbis Heyeti seçimlerinde ise asil üyeliklere Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, İbrahim Akay ve Ali Rıza Alkış seçildi.

 

Editör: TE Bilişim