Konuşmasında önemli konulara temas eden Milletvekili Coşkun, Genel Kurul’da Akp’li Milletvekillerince sık sık alkışlandı.

 Yalova Milletvekili Temel Coşkun,

“Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; 2013 yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısının 9. Maddesi ile ilgili görüşlerimi açıklamak için huzurlarınızdayım. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Akp’nin Türkiye’nin umudu olarak siyaset sahnesinde yer almasının üzerinden 10 yıl geçti. Bütün bu zaman süresince milletimizle fiziki irtibatımızı ve gönül bağımızı hiç koparmadık, artırarak devam ettirdik. Hükümet çalışmalarında milletimizden aldığımız dua ve destekle büyük yatırımlara imza attık. 10 yılda Türkiye’yi 10 kat büyüttük. 2002 yılında toplam yatırım miktarı 59 Milyar TL iken, 2011 sonunda bu miktar yaklaşık 5 kat artışla 283 Milyar TL oldu.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Yatırımlarla ilgili bazı ana başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme hizmetleri için son 10 yılda toplam 140 Milyar TL yatırım yaptık.

Karayollarına toplam 89 Milyar 600 Milyon TL yatırım yaptık. İktidara geldiğimizde sadece 6 ilimiz bölünmüş yolla birbirine bağlı iken, bugün hamdolsun 74 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlandı.

Demiryollarına toplam 24 Milyar 600 milyon TL yatırım yaptık.

Havayolları için 7 Milyar 300 Milyon TL yatırım yaptık. Aktif havalimanı sayımız 26’dan 48’e çıktı.

Hükümetlerimiz döneminde denizcilik hizmetleri için 2 Milyar 300 Milyon TL tutarında kaynak ayırdık.

2013 yılı bütçesinde kurumların yatırım ödeneklerini 2012’ye göre yaklaşık %20 artırarak 39 Milyar 200 Milyon TL’ye çıkarıyoruz. Diğer taraftan Hükümetlerimiz döneminde sağladığımız ekonomik ve siyasi istikrar ile özel sektörün de önünü açtık. Yurt dışına yapılan yatırımlar 1980-2002 döneminde sadece 3 Milyar 100 Milyon Dolar iken, bu rakam son 10 yılda 5 kat fazla artarak 16 Milyar 500 Milyon Dolar’a yükselmiştir. Bu yatırımlar sayesinde ay yıldızlı pasaportu taşıyan her vatandaşımız artık dünyanın neresine giderse gitsin başı dik geziyor, devletin gücünü ve prestijini arkasında hissediyor.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; Akp 10 yıllık iktidar döneminde Türkiye’ye çağ atlatan yatırımlar yapmış, projeler üretmiştir. İnşallah, 2013 yılı bütçesiyle de çevremiz ekonomik krizler yaşarken bizler yine önemli projelere imza atacağız.

Ayrım yapmadan `önce insan ve insana hizmet` diyerek `insanı yaşat ki, devlet yaşasın` anlayışından hareketle 780 Bin kilometrekareyi evimiz, 75 Milyonu kardeşimiz bildik. 75 Milyon insanın yaşadığı 81 vilayetimize hizmet götürdük.

Bu bağlamda, Çiçekçiliği ile kivisi ile meyvesi ile doğası ve güzelliği ile Marmara’nın İncisi güzel Yalova’mız da bu yatırımlardan payını almakta her geçen gün daha da güzelleşmekte ve öne çıkmaktadır. Sağlık, eğitim, ulaşım, spor, turizm ve tersane alanlarında önemli yatırımlar alan Yalova; dikkat çeken bir cazibe merkezine dönüşmektedir.

Körfez Köprüsü Yalova’ya deniz ulaşımının yanında kara ulaşımında da önemli bir değer katmıştır. Gebze – Yalova - Orhangazi - İznik arası 2015 yılında bitecek olan projenin yapım maliyeti 6 Milyar 300 Milyon Dolar’dır.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; Yapamayacaklarımızı söylemedik, ama söylediklerimizi de yaptık. Her geçen gün devletimize olan güven katsayısını artırdık. İçeride milletimizin güvenini kazanırken, dışarıda itibarı artan ve küresel marka haline gelen bir ülke olduk. Ancak muhalefet milletvekillerinin bu kürsüde söylediklerini hayretle ve ibretle izliyorum. Biz halkımızın içindeyiz, halkımızı seviyoruz ve onları çok önemsiyoruz. Onların teşekkürlerini, tenkitlerini ve desteklerini alıyoruz.

Karnemiz gayet iyi… Biz karnemizi ve notlarımızı milletimizden alıyor ve notlarımızı sürekli yükseltiyoruz. Artık takdirnameyi de hak ediyoruz.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; Türkiye’de binlerce ilke imza atan Sayın Başbakanımız, 3 ay sonra “en uzun süre Başbakan” olarak yeni bir rekoru daha kıracak. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Çünkü mazlumların, mağdurların ve bu milletin ona çok daha ihtiyacı var. Onun asil duruşu, kararlılığı, çalışması ile 2023 hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.

Son olarak; arkadaşlarıma `Durmak Yok Koşmaya Devam`, muhalefet milletvekillerine de, `kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de olur” diyor, yüce heyetinize ve ekranları başında bizi izleyen aziz milletimize saygılar sunuyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim