Yerel Seçimde CHP'den Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman başkanlığı düzenlenen törenle devraldı. Belediye binası önünde toplanan coşkulu bir kalabalık ve Belediyenin Tören Kıtası tarafından karşılanan Salman için 2 adet kurban kesildi. Kurbanın kanı ise Salman'ın alnına sürüldü. Ardından Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün okuduğu dualarla Yalova Belediyesi'ne giren Salman'a belediyeyi devir için hiç kimse makamda hazır bulunmadı. CHP'li Belediye Meclis Üyeleri tarafından makamda çiçeklerle karşılanan Salman makama oturarak ilk talimatını verdi.
 
Salman'ın ilk talimatı ise Yalova Belediyesi'nin borçlarının tespit edilmesi oldu. Bunun için Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'na bir yazı yazılmasını isteyen Salman, "Bugüne kadar hiç bir yerde bir belediyeyi devralmak bu kadar zor olmamıştı. Bundan sonra da olacağını zannetmiyorum. Allah beni ve tüm arkadaşlarımı utandırmasın. Bugün burada ilk talimatımı da vermek istiyorum. Benim Belediye Meclis üyeliği yaptığım 2004/2009 yılları arasında çalışma yaptığımız belediyenin borç konusu var. Bu konu çok konuşuldu çok tartışıldı. Spekülasyona çok açık bir konu. 2009 döneminde de bu çok kullanıldı Yalova'da. Bu talimatımı da bu konu üzerinde vermek istiyorum. Yalova'daki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'na bir yazı yazdıracağım. Yalova Belediyesi'nin borcunu ve alacağını onların çıkartmasını istiyorum. Zira bu tekrar kamuoyunda ya da siyaseten spekülasyon malzemesi olarak kullanılmasın. Bunu basına da ben açıklamayacağım. Yalova SMMMO buradan çıkacak sonucu da kendisi açıklayacak" diye konuştu.

Makam Kapısı Söküldü

 
Diğer yandan Vefa Salman'ın tüm seçim çalışmalarında söz verdiği makam kapısı sökülecek sözünü tuttuğu gözlendi. Belediye Başkanlık makamına girişi sağlayan kapı sökülerek yeri boş bırakıldı. Önümüzdeki günlerde bölümün komple yıkılacağı ve yerine camdan bir kapı konulacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim