Evinde Yalovalı gazetecileri ve ulusal medya temsilcilerini ağırlayan Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak,  kapıda karşıladığı konuklarına eşi ve çocuklarıyla birlikte ikram servisinde bulundu. Yalova Kurtköy’lü olan ve halen mesleği Mali müşavirliği aktif olarak yapan Aynur Öztabak, mesleklerinin gereği tüm riskleri, artıları ve eksileri iyi hesapladıklarını belirterek, ‘Yalovalıların gönlü rahat olsun. Yalova emin ellere teslim edecekler. Yusuf Bey mesleğinde çok başarılı, disiplinli, çalışkan ve son derece dürüsttür. Yalova Belediyesi’nin bütçe yönetimini kısa sürede toparlayacağına ve şeffaf bir dönemin başlayacağına söz verebilirim.’ dedi.  

Eşi Yusuf Ziya Öztabak’ın evlilikleri boyunca verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini de ifade eden Aynur Öztabak,   ‘Eşimden kendi çocukları için nasıl bir gelecek nasıl bir Yalova hayal ediyorsa tüm Yalovalı çocuklar içinde her şeyi yapacağına inanıyorum, biliyorum.’ diye konuştu.

“Yeşil ve depreme dayanaklı modern bir kent istiyoruz”

Gelen sorular üzerine babalarının belediye başkanı olması halinde nasıl bir Yalova istediklerini paylaşan oğlu Berke Öztabak, ‘Ben üniversiteye hazırlanıyorum. İnşaat mühendisi olmak istiyorum. Buna göre de babamdan özel beklentilerim var. Özellikle kent için yeşil alanlar her zaman vazgeçilmez bölgelerdir. Yapılacak olan dönüşüm çalışmalarında hem deprem gerçeğini unutmadan hem de yeşil alanları da hesaba katarak imar planlamalarını yapmasını isterim. Ben babamla tüm düşüncelerimi rahatlıkla paylaşırım, baba oğul ve aynı zamanda iyi arkadaşız. ‘dedi.

“Gençler için güvenli, eğlenceli bir Yalova istiyoruz”

Kızı Beyza ise öncelikli gençler için huzurlu ve güvenli bir Yalova istediklerini belirterek, ‘ Bol yeşil alanları, sosyal donatı alanları, spor, sanat, teknoloji merkezleri ile arkadaşlarımızla keyifle zaman geçireceğimiz eğlenceli bir Yalova istiyoruz, bekliyoruz’  şeklinde konuştu.

“Sokak hayvanları aç kalmasın”

Öztabak ailesinin en küçük bireyi Dila ise, her gün okula gitmeden önce sokak kedileri ve bahçede yaşayan tavşanları beslemesini istediği babasından başkan olması durumunda tüm sokak hayvanlarını sürekli beslemesini istedi.

“Trafik sorunu tarih olacak”

Gazetecilerin kentin son yıllarda şikayet konusu olan trafik sorununa nasıl çözüm üretecekleri sorusuna yanıt veren Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, ‘Mevcut sorundan hem vatandaş hem de esnaflarımız şikayetçi. Günümüzde yapılan cadde otoparkçılığı ise çözüm değil kolaycılıktır. Çözümün ilk adımı kısa sürede 5 bin araçlık ücretsiz otoparkı kentin hizmetine sunacağız.  Esnafımız müşterileri ücretsiz park yapabilecek, caddeler otopark değil ihtiyaçlarını almak için ücretsiz parklanma yapabilecekler.  Hem esnafımız kazanacak, hem de vatandaşımızz nefes alacak. Orta vade de mahallelerde yeni yaşam alanları oluşturarak yoğunluğu kaydırmak. ’ dedi.

“Yalova şahittir, tüm projeleri kısa sürede yapacağız”

Gazeteciler tarafından hatırlatılan, kamuoyunda görkemli bir tanıtım toplantısı ile açıklanan projelerin kolayca yapılamayacağı ve sadece birkaç tanesi anca hayata geçirilebilir iddialarına cevap veren Öztabak, ‘Projeleri kentin dört bir yanında tanıtmaya devam ediyoruz. Bu projelerin tamamı ayağı yere basan, uygulanabilir maliyette ve estetikte, modern ve ihtiyaçlara yanıt verecek şehrin yeni simgeleri olacak. Söz verip tutmayanlar kendilerini bugüne kadar Türkiye’ye çağ atlatan AK Parti kadroları ile karıştırmasın. Vatandaşımız bizi bilir yaparsa AK Parti yapar. Tüm sözlerimizi kısa sürede yerine getireceğiz Yalova şahidimizdir.’ dedi.

Editör: TE Bilişim