Haziran ayında yapılacak il başkanlığı seçimine kadar görevde kalması beklenen Fitoz, istifasıyla ilgili olarak, “Yaşanan süreçte bazı gelişmelerin hem partimi hem de İl Başkanı olarak beni yıpratacağını gördüğümden üzülerek de olsa CHP Yalova İl Başkanlığı görevimden ayrılma kararı aldım” dedi.

Fitoz açıklamasında, “24 Şubat 2011 tarihinde üstlenmiş olduğum CHP Yalova İl Başkanlığı görevine elimden geldiğince layık olmaya çalıştım. Heyecan ve gurur verici seçim, Kurultay, Kongreler ve çeşitli etkinliklerde partimi onurla temsil etme fırsatını buldum. Geçtiğimiz hafta sonunda, heyecanı üst düzeyde olan ancak hiçbir sürtüşme ve polemiğin olmadığı, bir Merkez İlçe Kongresi yaşadık. Merkez İlçe kongremizin partimize yakışır bir olgunlukla geçmesinde emeği geçen partili arkadaşlarımıza, yönetici ve adaylara teşekkür ederim. Betticket Kongrelerin doğal seçim sürecinde benim de Haziran ayına kadar İl Başkanlığı görevini sürdürüp, seçim sonrasında yeni Başkana görevimi devretmem gerekirdi.

Ancak yaşanan süreçte bazı gelişmelerin hem partimi hem de İl Başkanı olarak beni yıpratacağını gördüğümden üzülerek de olsa CHP Yalova İl Başkanlığı görevimden ayrılma kararı aldım. Bu kararı almak benim için hiç de kolay olmadı. Görevden ayrılma kararı almamın temelinde İl Başkanı olarak kendimce haklı gerekçelerim olduğunun bilinmesini isterim. Görevim süresince bana destek olan tüm partili arkadaşlarıma ve Yalova halkına teşekkür eder, saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim