AK Parti tarafından gerçekleştirilen toplantıda yapılan açıklamalara tepki gösteren CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, “Kavga ve kaosla beslenmeyi kendisine adet edinmiş olanlar, ülkemizin suç oranının en düşük kenti olan, barışın, kardeşliğin sembolü olan Yalova'mızda seçim sürecinde izleyecekleri yol haritasını da yaptıkları açıklamalarla açıkça ortaya koymuşlardır” dedi.

Yunus Emre’nin “Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için” sözleriyle açıklamasını sürdüren İl Başkanı Koçak şunları dile getirdi; “Bizim geçmişimizde kavga yok. Bu ülke geçmişten günümüze sevgi temelleri üzerine kurulmuştur. Kendi şahsi hedefleri uğruna bu toplumun huzurunu kaçırmak isteyenler elbette bir arada kardeşçe yaşayan Yalovalılardan hak ettikleri cevabı 31 Mart yerel seçiminde sandıkta en iyi şekilde alacaklardır. Yapılan şey halkı kışkırtmak, galeyana getirmek, tahrik etmektir. Bulunduğu makamın ağırlığını kaldıramayan Sayın İl Başkanı daha henüz yolun başında yaptığı açıklamayla giydiği elbisenin kendisine birkaç beden büyük geldiğini kanıtlamıştır. Bizler üstlendiğimiz görev nedeniyle sağduyulu davranması gereken insanlarız. 2014 yılında Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman yola çıktığında Yalovalılara şöyle seslendi, ‘Yalova’yı birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz’ Geride kalan süreçte bu sözler asla söylemde kalmadı. Yalovalılar Belediye Başkanımızın ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu kente ve bu kentin insanlarına ne kadar değer verdiğini çok iyi biliyor. Bundan sonra ki süreçte de ne söylemimiz ne de eylemimiz değişecek. Ülkemizin her kentinden gelerek burada yaşamını sürdüren herkese kucağını açan Yalova'mız suçun en az olduğu kenttir. Kentimizin de bu dokusunu asla bozmayacağız, bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Sayın İl Başkanının, Genel Başkanlarının talimatı karşısında vermiş olduğu vurun-kırın sözünü Yalovalı hemşehrilerimizin kendisine sandıkta oylarıyla iade edeceklerine yürekten inanıyorum. Yalova halkı kaos istemiyor, kaostan beslenmek isteyenlere de çok yakında cevabını alacaktır”

“57. Maaş da Günü Gününe Ödendi”

AKP'nin Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak’ın Yalova Belediyesinde çalışan personelin maaşlarını alamadıkları açıklamasına da cevap CHP İl Başkanı Nur Koçak,”31 Mart akşamı sandıklar açıldığında sonuçları şimdiden gördükleri için panik yaşadıkları çok net” diyen CHP İl Başkanı Koçak; “Yalova Belediyesinin durumunu yakıdan takip ettiklerini ima ederek algı yaratmaya çalışan kişiler, çevre AKP’li İl Belediyelerinde, Büyük şehir Belediyelerinde personellere yarım yarım maaşlar ödendiğinden bihaber olarak personel borcundan bahsederken aslında 57. maaşında zamanında tıkır tıkır ödendiğini bilmiyorlar bile. Yalova Belediyesinde ve tüm CHP’li Belediyelerde önce işçinin hakkı gelir. Yapılan ucuz siyaset ve halk üzerinde kurulmaya çalışılan algı oyunlarını Yalovalı hemşehrilerimiz artık ciddiye almıyorlar bile. Bizleri tanıyor, Belediye Başkanımız Vefa Salmanı tanıyor ve yönetim şeklini biliyor. Yalova Belediyesi sürekli müfettiş denetiminden geçiyor ve bu zamana kadar yönetim tüm bu denetimlerden alnının akıyla çıkıyor. Müsterih olun Yalova Belediyesi aynı şeffaf yönetim anlayışı ile CHP’li yöneticiler tarafından yönetilmeye devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim