Ak Parti Grup Sözcüsü Kasım Avar’ın önceki gün yaptığı basın toplantısında, Yalova Belediyesinde yapılan yasal ihalelere yönelik suçlamalarına CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Çelik yanıt verdi. Çelik, yaptığı açıklamada “ Geçtiğimiz dönemlerde Yalova Belediye bütçesinden dağıtılan milyonluk kavurma ihalelerine, arboretum ve çöplük arazisinin satılmasına, son olarak da Yalova Valiliğin karşısındaki yeşil alanın imara açılarak satılmasına görmezden gelenler, şimdi Yalova Belediyesinin yasal olarak yaptığı ihaleyle, Yalova halkına 2016 yılında, yılbaşı ve diğer resmi bayramlarda yıl boyunca dağıtılacak çikolataya göz dikmişlerdir. Bizler, dün Yalova halkına aşure dağıttığımız gibi, yarın da bayramlarda, yılbaşında, halkımızın mutlu günlerinde yanlarında yer alacağız. Gerek çikolata gerekse de bir lokma ekmeğimizi paylaşacağız” dedi
 “Çikolatalar, Sadece Yeni Yılda Değil, 2016 Yılında Şeker ve Kurban Bayramında da Dağıtılacak”
CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Çelik , Belediyenin Yalova halkının acılı günlerinde olduğu gibi mutlu günlerinde de halkın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, ihaleyle alınan çikolataların sadece yılbaşında değil, 2016 yılı içersinde Şeker ve Kurban Bayramlarında da Yalova halkına, esnafına ve belediye emekçilerine dağıtılacağını söyledi.
“Yalova Belediyesi Algı Siyasetiyle Yıpratılmak İstenmektedir”
Çelik, açıklamasında “ Kaldı ki  Yalova Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman bu konularla ilgili olarak Belediye meclisini de bilgilendirmiştir.  Yapılan ihale yönetmeliklere uygun olup, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yayınlanmıştır .Bilgisayar kullanabilen herkesin rahatlıkla ulaşabildiği belgeyi,  suç üstü yolsuzluk denilerek algı siyasetiyle Yalova Belediyesi yıpratılmak istenmiştir. söz konusu çikolata alımı ihalesi geçmiş dönemlerde olduğu gibi bir seçim öncesinde değil, seçim kaygısı taşımadan Yalova halkının mutlu günlerinde yanında yer almak için yapılmıştır “diyerek şöyle konuştu.
“ Geçmiş dönemlerde kul hakkını çeşitli ihalelerle ve milyonluk kavurmalarla Yalova gündeme gelirken sessiz kalanlar, bugün Yalova halkına dağıtılacak olan çikolatayı siyasi istismar konusu yapmaktadırlar. Söz konusu çikolata,  Yalova Belediye Emekçilerine, Yalova Esnafına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Yalova bürokrasisine, kısaca Yalova halkına yıl içerisinde, başta Yeni yıl olmak üzere, Şeker ve Kurban bayramlarında yapılacak ziyaretlerde dağıtılacaktır.”
“4 Kamyon Çikolata 80 Ton Yapar” 
Yapılan haberlerin ve açıklamaların bilgi kirliliği yarattığını, asıl amacın Yalova Belediyesinin yıpratılarak zan altında bırakılmak istendiğini belirten Çelik “ Art niyetli yapılan açıklamada burada kendini açıkca göstermektedir.  Ak Parti Grup Sözcüsü Sayın Avar, alınan çikolatanın 2 buçuk ton olduğunu , üstelik 4 kamyonla taşınabileceğini ifade etmiş. Oysa, bir kamyonun yük taşıma kapasitesi 20 tondur .Sayın Avar’ın bu hesabına göre 4x20 =80 ton çikolata olması gerekmektedir.  Avar’ın iddialarına göre 2 buçuk ton çikolata nasıl olurda 4 kamyonla taşınır.? Burada da açıkça görüldüğü gibi algı siyasetiyle kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Sayın Avar’ın sözünü ettiği 2 buçuk ton çikolata 4 kamyonla değil, küçük bir kamyonetle dahi taşınabilir. Yapılan hesaplarda da göstermektedir ki, açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yıpratma kampanyasının bir parçası olmuştur” 
“Danışmana Değil, Danışmanlık Firmasına İhale Yapıldı”
Yalova Belediyesinin 2015 yılı içersinde aldığı Danışmanlık Hizmet Bedelinin kasıtlı olarak bir kişiye ödendiği yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Çelik “Bu iddialar da gerçek dışıdır. Söz konusu danışmanlık hizmet alımı ihalesi kişiyle değil, her biri branşlarında uzman çalıştıran profesyonel bir firmayla yapılmıştır“ dedi.
Yalova Belediyesini borçla devir aldıklarını belirten  Çelik “ Belediyemiz, bu güne kadar yarı profesyonel zihniyetle’ ben bilirim, ben yaparım anlayışıyla yönetilmiştir. Bu dönemde ise belediyemiz,  danışmanlık hizmeti alarak belediyemizi bürokrasiyle entegre etmeyi amaçlamıştır. Ancak bu konuda da kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini büyük bir üzüntüyle izlemekteyiz. Söz konusu danışmanlık hizmet alımı ihalesi, kişiyle değil, branşlarında uzman profesyonel bir firmayla yapılmıştır .Bu firma sadece Yalova Belediyesine değil, değişik siyasi partilere mensup onlarca belediyeye hizmet vermektedir .İddia edildiği gibi danışmanlık ücreti bir kişiye değil bir firmaya verilmiştir. Burada özellikle bir kişiye ücret ödendiği gibi bir algı yaratılarak, belediyemiz yıpratılmak istenmektedir.” dedi
“Belediyemizi Hep Birlikte Ortak Akılla Yöneteceğiz”
CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Çelik sözlerini şöyle tamamladı: “ Sonuç olarak, bugüne kadar Yalova Belediyesi olarak halkımızın acılı günlerinde nasıl birlikte olduysak,mutlu günlerinde de yanında olmaya devam edeceğiz. Belediyemizi ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz.:Bunu yaparken de, dün Yalova halkına aşure dağıttığımız gibi, yarın da bayramlarda, yılbaşında, halkımızın mutlu günlerinde çikolatamızı dağıtacağız. Daha açık bir ifadeyle; Yalova Belediyesi olarak bizler yola çıkarken Yalova halkının acılı günlerinde olduğu gibi mutlu günlerinde de yanında olmaya devam edeceğiz. Eğer varsa bir lokma ekmeğimiz bunu Yalova halkıyla paylaşmaya devam edeceğiz.”  
Editör: TE Bilişim