Toplantıda HYP İl Başkanı Metin Demirkol, İl Sekreteri Nalan Kovancı, Gençlik Kolları Başkanı Tolga Özat, Kadın Kolları Başkanı Gülçin Elyagut Başar ve İl Yönetim Kurulundan Alper Bingöl ile Naci Turgut Başar, Genel Kurul ve Mustafa Sarıgül ile özel olarak yaptıkları görüşme sonucunda da hareketin ve siyasi başarının Yalova gibi yükselen ve siyasi dengeleri ülke genelinden biraz daha farklı konumda bulunan illerden geçeceği konusunda ortak fikir beyan ettiler.

Sarıgül Yalova’ya gelecek

Şişli Belediye Başkanı olan Mustafa Sarıgül toplantıda, TDH ile HYP’nin birlikte hareket ettiğini ve yaz aylarında birleşme ile tüm hareketin başına sonrasında da 2015 seçimlerinde başbakanlığa aday olduğunu açıkladı. Sarıgül, 4 farklı araştırma şirketine anketler yaptırdıklarını söyleyerek, Türkiye genelinde TDH’nin oy potansiyelinin şimdiden %15 ile %22 arasında çıktığını ve HYP ile birleşimin ardından bu oy oranlarının çok fazla artacağını, hep birlikte Ankara’ya muhalefet değil, iktidar olarak gideceklerini söyledi.

Rektör Eruslu’yu ziyaret ettiler

Yakın zamanda Yalova’yı da ziyaret edecek olan Mustafa Sarıgül 2015 yılında iktidara gelmemizde önemli rolü bulanacak olan ilimizi bugüne kadarki duruşundan dolayı da tebrik etti. Ülkemizde tam bir birleşme ve gerçek bir barış süreci düşüncesinde olan, sevgi yolunda ilerleyen parti heyeti, toplantı dönüşünde ise Yalova Üniversitesi ve Rektör Niyazi Eruslu’yu ziyaret etti. Yalova’nın geleceğine dair yapılan konuşmalarda, geleceğe umutla bakmamız gerektiği ve 2023 yılındaki 23bin üniversite öğrencisinin de şehre değer katacağını açıklayan Eruslu; parti ve hareketi tebrik etti ve umutlu yarınlar için herkesin birlikte hareket etmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim