Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal Arboretum alanını üzerinde kurulacak olan 5 yıldızlı bir otelin Yalova'nın turizm potansiyeline ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi.

Önce kamu binalarını yapılması öngörülen eski Arboretum alanında 5 yıldızlı bir otel yapılması için gerekli görüşmelere önümüzdeki günlerde başlanacak. Eski Arboretum alanıyla ilgili bilgi konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Bu arazi Yalova açısından büyük önem taşıyor. İlk olarak buraya kamu binalarını taşıyalım dedik. Ancak Türkiye'de yöneticiler değiştiğinde hizmette devamlılık olmuyor. Yusuf Erbay'ın gidişi ile birlikte verilen bu kararın arkasında durulmadı. Ardından bu alan turizm tesis alanına dönüştürüldü. Bence çok yerinde bir karar alındı. Buraya 5 yıldızlı bir otel inşa edilecek. İçerisinde spa merkezi, kongre salonu olacak bu otel termal suyla da avantaj kazanacak. Bu otelin Yalova'ya ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arboretum da nasıl bir otel istediğimizi belirledik. Bunu bir dosya şekline dönüştürüyoruz. Ardından bu dosyaları ülkenin önde gelen oteller zincirlerine göndereceğiz. Yalova'ya yakışan bir yatırımın gelmesi için çaba harcayacağız" şeklinde konuştu. Kongre oteli şeklinde tasarlanması ön görülen otelin 3 büyük şehrin ortasında bulunan Yalova’nın kongre otelciliği açısında ciddi potansiyeli bulunuyor. İstanbul’daki büyük kongre otellerinin tüm rezervasyonlarının dolu olduğu düşünüldüğünde Yalova’nın potansiyeli daha iyi anlaşılıyor.   
Dövüşçüden sızıntı yakınması

AKP’li Yalova Belediye Meclis üyesi Orhan Veli Dövüşçü'nün meclis oturumunda Komisyon kararlarının daha mecliste görüşülmeden Yalova’da yayılmasından yakındı. İmar Komisyonu üyesi olan Dövüşçü, "Biz komisyonda karar alıp komisyondan çıkana kadar aldığımız kararın haberi Yalova'ya yayılıyor" dedi.Yalova Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan toplantısı dün tamamlandı. Meclisin son oturumunda imar konuları görüşüldü. İmar komisyonuna gönderilen talepler komisyon kararlarının ve görüşlerinin mecliste görüşülerek meclis üyelerinin onayına sunuldu. En hararetli tartışmaların yaşandığı konu ise Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde yer alan binalara çatı piyesi hakkı verilmesi konusu oldu. Meclise bilgi veren İmar Komisyonu'nun Demokrat Parti'li üyesi Cemil Aydın, "Bu caddenin %70'nde çatı piyesi uygulaması yapılmış. %30'luk bölümde ise çatı piyesi uygulaması yok. Buraya izinde vermiyoruz. Bu bana göre haksız bir uygulama. O nedenle bu konun ortadan kaldırılabilmesi için Caddenin tamamına çatı piyesi hakkı verilmeli. Yoksa bu çifte standart olur" şeklinde konuştu. Yapılan oylamada çatı piyesi uygulaması hakkı Şehit Ömer Faydalı Caddesi'nin  tamamına verilmesi meclisin oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisinin İmar Komisyonu üyelerinden olan AKP'li Orhan Veli Dövüşçü çok tartışılacak bir konuşma yaptı. Dövüşçü, komisyon kararlarının meclise dahi girmeden alınan kara Yalova’da yayılıyor diyerek sızıntı iddiasında bulundu. Komisyon görüşmelerinin bir şekilde meclise gelmeden duyulduğunu dile getiren Dövüşçü, "Komisyona giriyoruz. Tartışıp imar konularında kararlar alıyoruz. Biz daha komisyonu bitirmeden ve bu kararları meclise getirmeden aldığımız kararların haberi Yalova'ya yayılıyor. Müteahhitler bizi arayıp siz böyle bir karar almışsınız bile diyor" şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim