CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay partisinin Yalova Belediye Başkan adaylarına destek vermek için Yalova'ya geldi. İlk olarak CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman'ın irtibat ofisinde kitaplarını imzalayan Balbay daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye katıldı. Salonu dolduran yüzlerce partilinin alkışları arasında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile birlikte salona giren Balbay kendisini kucaklayanlarla da uzun uzun sohbet etti. 

CHP'li belediye başkan adaylarının da tam kadro hazır bulundukları söyleşinin başında söz alan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, sözlerine, "Büyük bir çınarın yeni filizleriyiz" sözleri ile başladı. Özel, "Ekonomisi, tarımı, sosyal devleti çökertilmiş bir ülkede artık CHP'ye daha fazla ihtiyaç var. Gün dargınlık kırgınlık değil birlik olma günüdür" dedi.

Özel'in ardından söz alan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ise, "Bugün Mustafa Balbay bize destek için Yalova'ya geldi. Kendisini burada ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Bizler onların özveri, destek ve bize duydukları güveni boşa çıkartmayacak ve 31 Mart tarihinde CHP bayrağını belediye gönlerine çekeceğiz" diye konuştu.

İnce, "11 Puan Öndeyiz"

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise konuşmasında anket sonucuna yer verdi. İnce konuşmasında, "30 Mart'ta talancılara, vurgunculara dur diyeceğiz. Şu anda 11 puan öndeyiz. Bir taşla iki kuş vuracağız. Hem ampulü söndürecek, hem de insanları kandıranları oradan indireceğiz. Yalova'yı almakla kalmayacağız. İstanbul ve Ankara'yı da alacağız. Önümüzdeki genel seçimlerden sonra da buraya iktidar milletvekili ve hatta bakan olarak geleceğiz" dedi.

Balbay,"Ayakkabı Kutusuna Sığacak Kadar Küçüldüler"

İnce'nin ardından sahneye çıkan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay burada kabul edilen İnternet Yasası ile ilgili konuştu. Sözlerine biz salonlara sığmayacak kadar büyüdük. Ama onlar ayakkabı kutularına sığacak kadar küçüldüler" sözleri ile başlayan Balbay, "Geçtiğimiz gün meclisten geçen İnternet Yasası herkesin internet üzerinden gözaltına alınması anlamına geliyor. Bu çağın adı iletişim çağıdır. Yeryüzünü etkileyen en önemli devrimlerden birisi de budur. Bilgi artık o kadar çok artıyor ki, her 5 yılda bir yeryüzünün tüm bilgileri ikiye katlanıyor. Böyle bir çağda siz çıkıp interneti yasaklamaya çalışıyorsunuz. İletişim çağını engelleyemezsiniz. Burada asıl amaç farklıdır. Yayın organlarını kendi tekellerinde tutan iktidar şimdide bu yöntemle sosyal medyayı kendine ait kılmaya çalışıyor. Akıllı insanlar rüzgar eserken yel değirmeni kurarlar. Aptallar ise rüzgarın önüne duvar örerler. İşte bunlar şu anda duvar örüyorlar. Bunlar yasaları kendilerine uydurmaya çalışıyorlar. Örnek vermek gerekirse Kamu İhale Kanununu 30 kez değiştirdiler" dedi.

"Outoğlu Deyince Kızıyorlar"
 
Konuşmasının bir bölümünde Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Bunlar Dünya ülkesi olacağız diye gidip, her yerde elçilikler açıyorlar. Ama baktığınızda Irak, Libya, Suriye elçilikleri kapalı Komşularla kavgalıyız yani. Ama Allahtan Honolulu elçiliğini açtılar da nefes aldık. Yoksa biz ne yapardık. Sonra Ahmet Davutoğlu'na Ahmet Outoğlu deyince bize kızıyor. Bu iktidar Türk tarihini de İslam tarihini de kaldıramadı. Bunların artık son kullanma tarihi geçti" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim