Bir dönem daha milletvekilliği yapmak isterdim diyen Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun,"  Çünkü bir tecrübe kazandım. Böyle karar verilmiştir. Bundan sonraki sürecimde de Yalova’da olacağım. Arkamızı dönmeyiz. Partimize de bize ihtiyaç olan noktada ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

"Yalova için 4 yılda güzel işler başardık"

Coşkun, “Kendi sürecimi nasıl değerlendirmiştim. 4 yılda neler yapmışız, neler vaad etmişiz, neleri gerçekleştirmişiz diye baktım. Milletvekilliği bir belediye başkanlığı gibi değil. Neticede grubuna bağlı, ilinin sorunlarını takip eden, TBMM’de yasama görevine katkı veren bir konumu var. Ben de bunları yapmaya çalıştım. Özellikle ilimin sosyal hayatına katkı noktasında ilişkilerimizi insanlarla geliştirdim. Her hafta sonu vaktimi Yalova’da geçirdim. Her kesimden gelen makul istekleri yerine getirmeye çalıştım. Bana yakın mı bana uzak mı diye bakmadım. Siyasi farklılıkları ön plana çıkarmadan bunları yaptım. Bu anlamda önemli işler yaptık. Partimizle beraber Yalova halkıyla beraber güzel işler yaptık. Her yerde olduğu gibi sorunların başında işsizlik var. İşsizlik sadece buranın değil Türkiye’nin ve dünyanın bir sorunudur. Yalova, bir yön verme açısından bir emekli şehri değil. Yalova aslında dinamik bir şehir. Gençlerin de var olduğu, eğitimde, kültürde, turizmde öncü olması gereken bir şehir. Dolayısıyla Yalova’nın bu değerlerini öne çıkarmak lazım. Bunları yaparken de bunları tek başına bir milletvekili olarak yapamazsınız. Bu şehrin siyasi öncüleri, taşıyıcıları var. Belediye başkanının yetkisi, bütçesi, projeleri vardır. Onun için belediye başkanıyla beraber çalışmak, uyum içerisinde olmak, aynı mantık açısıyla şehir için yürüyebilmek önemlidir. Ben bu imkanları çok bulamadım. Bu beraberlikleri bulamadım, yaşayamadım. Yine şehrin mülki amiri, valisi vardır. Daha önceki valimizle güzel diyaloglar kurduk, şimdiki valimizle de aynı çalışmaları yürüttük. Diğer kamu kurumlarının da şehrin kalkınmasında katkısı var” dedi.

"Eruslu eleştirilerden rahatsız oluyor"

Yalova Üniversitesi'nin en önde olmasını arzu ettiğini bununla ilgili olarak yaptığımız eleştirilere Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun kızdığını belirten Coşkun,"Biz Yalova Üniversitesi’nin buraya gelmesinde, yerin alınmasında önemli katkılarımız var. O zaman ben il başkanıydım. Ben her yerde söylüyorum ama Sayın Rektör de bundan rahatsız oluyor. Daha çok rektörlük yerine siyasi mülahazalarda ve yorumlarda bulunmaya çalışıyor. Ben üniversitemizin olması gereken yerde olmadığını söylüyorum. Gönül isterdi ki 2008 yılında açılan üniversitemiz bir numara olsaydı, en önde olsaydı. Yalova’nın konumu buna müsait. Akademisyenlerim rağbet ettiği, her türlü bilim adamının gelebileceği bir şehirde biz daha bir kampüse bile sahip olamadık. Ne oluyor? Hep –cek,-cak oluyor. Bunları söylediğiniz zaman kötü oluyorsunuz, birileri rahatsız oluyor. Devletin verdiği ödenekler, imkanlar ortada. Herkes bunlarla yürüyor. Ufak tefek de olsa şehirden de katkılar var. Akkök Grubu’ndan alınan da bir miktar var. Bir hamle, bir omuz, bir gayret. Bunları yapamadık” diyerek sözlerine ekledi.

"Yalova'da Anjiyo yapılabilecek"

Yalova Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasının yakında hizmet vereceğini dile getiren Yalova Milletvekili Temel Coşkun,"Şehre hizmetleri tek başına bir milletvekili getirir derseniz bu sınırlıdır. Bakanlık adına hizmetleri, yatırımları talep edersiniz, takip edersiniz. Bunları çok şükür yaptık. Günlük rutin işleri değil. Birçok çalışmayı hayata geçirdik. Her şeyi takip ettik. Teker teker hayata geçmesini sağladık. Sağlık alanında önemli adımlar attık. Yeni hastanemizde hizmete girecek. İçerisinde anjiyo ve kemoterapi üniteleri olacak” şeklinde konuştu.

 “Nefes alma dönemine gireceğim"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 yıl boyunca Yalova'yı en iyi şekilde temsil ettiğini artık nefes alma dönemine gireceğini belirten Coşkun, “Olumsuz değil olumlu bir Yalova imajı bıraktım. Çileğinden kivisine, çiçeğinden eğitimdeki başarısına kadar hep bunları TBMM’de gündeme getirdim. Bunlardan bile rahatsız olanlar oldu. Hep ‘Yalovalıyım’ diyorlar. Neyini yaptın neyini gösterdin Yalova’nın? O yüce mecliste hep Yalova’mızı güzel özellikleriyle anlatmaya çalıştım. Mecliste hep Yalova’nın açık kapısı olmaya çalıştım. Herkesi hep misafirim kabul ettim. Gittik de bulamadık, geldik de göremedik dedirttirmedim. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız bunları daha ileriye taşır. Bundan sonra vaktimi Yalova’da geçireceğim. Ben 40 yıldır bu şehri soluyorum. Hayatımın en güzel günleri burada geçti. Her kademede görevler yaptım. Dolayısıyla ben ‘beni aday yapmadılar, ben de çekip giderim’ demem. Ben siyasete yeni girmedim. Siyasete aktif olarak 1994 yılında başladım. AK Parti’de siyaset yaptım. Sonra ikinci sıra adayı oldum falan ama hiç kimseye küsmedim. Belki alındım, kırıldım, üzüldüm ama hiçbir zaman darılıp da arkamı dönmedim. Birileri gibi aday olamadım diye kenara köşeye çekilip veryansın etmedim. Birileri gibi ‘bundan sonrası tufandır’ demedim. Şimdi partim böyle bir takdirde bulundu. Doğru mu yaptı yanlış mı yaptı bunu kamuoyu kararını verir. Olanda hayır vardır. Bu kararın geri dönüşü söz konusu değildir. İçinizdeki nedir derseniz. Bir dönem daha milletvekilliği yapmak isterdim. Çünkü bir tecrübe kazandım. Böyle karar verilmiştir. Bundan sonraki sürecimde de Yalova’da olacağım. Arkamızı dönmeyiz. Partimize de bize ihtiyaç olan noktada ne gerekiyorsa yaparız.Siyasetin dinamik zamanları vardır. Biraz da nefes aldığınız zamanlar vardır. Ben o ağır yüke ara verdim. Bundan sonra çalışmalarım tabii ki devam edecek ama nefes alma dönemine gireceğim. Sosyal anlamda da ben durmam. Bundan sonra önceliğim Yalova olmak üzere ülkeme hizmet noktasında çalışmalarım devam edecek. Kenara çekilmem. Siyaset hayatın içinde bir parça. Daha çok eğitim öncelikli gençlerle ilgili projem var. Bunları hayata geçirmek istiyorum. Eğitim alanındaki çalışmalarımı yoğunlaştıracağım” diyerek sözlerine nokta koydu.

Editör: TE Bilişim