CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Beyaz Bahçe'de düzenlenen, "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu panelde partililere hitap etti. Partililerin yoğun ilgisi altında panelin düzenleneceği noktaya gelen İnce'yi bir partilisi ise alnından öperek karşıladı. Ardından alkışlarla kürsüye gelen İnce Türkiye'nin bir diktatörlüğe doğru gittiğini söyledi. Ergenekon sanıklarının da 2 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını idam edilmeleri olarak niteleyen İnce, "Türkiye'nin nereye gittiği aslında çok net. Türkiye bir diktatörlüğe doğru gidiyor. Türkiye'de her şeyi bilen her şeye karar veren her şeyi biçimlendirmek isteyen, yargıyı kuşatan, Türk ordusunu dağıtan, üniversiteleri diz çöktüren, nasıl ekmek yiyeceğimizin rengini belirleyen, kaç çocuk doğuracağımıza karar veren, normal mi sezaryen mi olacağını bilen, bir jinekolog, bir Psikolog, bir mimar, bir mühendis, bir toplum bilimci, bir hukukçu, bir öğretmen, bu diktatörün adı Recep Tayyip Erdoğan. 

Diktatöre diktatör dersen seni sallandırırlar diyor. Sallandırdın zaten. 2 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis vermek sallandırmaktır zaten. İdam kalktığı için idam etmedin" dedi.

"Yalova'dan Türkiye'ye Ders Vereceğiz"

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen İnce AKP'ye, "Ampul", Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a ise, "İşbirlikçi" benzetmesi yaptı. Yalova'da seçimi alarak AKP'ye ve AKP'nin karşısında ben varım diyerek halkın oyunu çalanlara ders vereceklerini dile getiren İnce konuşmasına şu sözlerle devam etti;

"Bizim Yalova'da 2 tane Belediye Başkanı aday adayı arkadaşımız var. Birisi Vefa Salman, diğeri ise Mehmet Gürel arkadaşımız. Bu arkadaşlarımızdan birisini aday yapacağız. Hep birlikte şu ampulü Yalova'da bir söndürelim önce. Hem iki işi bir arada yapmış olacağız. Hem ampulü söndüreceğiz, hem de 2009'da ampulün karşıtı benim, Laik olan benim, Atatürkçü olan benim diyip milleti kandıranı söndüreceğiz. Hep birlikte olursak Türkiye'ye Yalova'dan bir ders veririz. Hem ampule, hem de ampulün işbirlikçilerine ders veririz.

Bu yerel seçimlerde İstanbul'u alacağız. Onların kaynaklarını orada kurutacağız. Yalova'yı da alıp bir gerdanlık kuracağız karşıya. Sonra önümüzde genel seçim var. Önümüzdeki Genel Seçimde ampulü sola çevirip bunları doğru Yüce Divana göndereceğiz. AKP biliyorsunuz sabıkalı bir partidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan sabıkalı bir partidir. Bugün açıklama yapıyorlar Anayasa Mahkemesinden AKP için yeniden yargılama olabilirmiş. Buradan sesleniyorum. Evet doğru yeniden yargılama yapabilirsiniz. Ama CHP iktidarında yeniden yargılamanın yeniden yargılaması da olacak" 

Editör: TE Bilişim