1 Haziran'da yenilenecek Yalova'daki yerel seçim öncesinde partisinin Belediye Başkan adayı Yakup Koçal'a destek için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yalova kelimenin tam anlamıyla bağrına bastı. Cumhuriyet meydanını hınca hınç dolduran Yalovalıların sloganları ve sevgi gösterileri ile sahneye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentap, Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda milletvekili de sahneye çıkarak halkı selamladı. Ak parti belediye Başkan adayı Yakup Koçal'ın elini kaldırıp Yalova halkına emanet eden Başbakan Erdoğan konuşmasında ise CHP'ye yüklendi. CHP'nin kuru seçim vaatleri ile halkı kandırma çabası içerisinde olduğunu dile getiren Erdoğan, "Görüyorum ki CHP'nin adayı bazı sözler veriyor. Ne demiş. CHP'nin adayı 2 bin-3 bin kişiye iş vaat ediyormuş. İnanın şunlara 3 koyun verin kaybederler. Şu anda Yalova Belediyesinde kaç kişi çalışıyor. 700-750 kişi çalışıyor. Bu kadar kişinin çalıştığı yere 3 bin kişi alınırmı. Bizim belediyecilikte bir hükmümüz var. Biz belediye başkanlığından geliyoruz. İstanbul'u yönettiğimizde Yalova bizle beraberdi. Hatırlayın o günler. Yalova bizim her zaman gelip gittiğimiz yerdir. Yalova'ya uzak birisi değilim. Yalova bizimle daha güzel oldu ve olmaya devam edecek. İnanın 3 bin kişiye istihdam büyük bir yalan. Bunlar kuru vaatler. Bunların genel başkanı da böyle kuru vaatler yapar. Dilin kemiği yok atılıp tutulu. Yapılır mı yapılmaz mı anlamazlar. Bu yalanı haftaya pazar günü bozacağız. Birilerine büfe ve çay bahçesi vaat ediyor mu. Böyle belediye başkanlığı olur mu. Bunu yaparak kendine göre ürettiği mafya ile işbirliği yapmayı amaçlıyor. Eğer yeni çay bahçesi ve yada büfe üretilecekse ya ihale yada uygun şartlarla verirsin. Seçim vaadi ile bunların sözü verilmez. Yine para vaat ediyorlar. Diğer bir vaat hava ambulansı sözü. Yalova belediyesi Hava Ambulansını ne yapacak. Taşımacılık mı yapacak. Bugün Büyükşehir Belediyelerinin bile bu tür sistemi yok. Hava ambulansı kurarsan ve taşımacılık yapacaksan bu belediye batar. Devlet olarak 17 hava ambulansımız var. Jet ambulansımız var. Yalova belediyesi ambulans alıp ne yapacak ki. iş bilenin kılıç kuşananındır. Yalana oy verilmezi, Talana oy verilmez. Doruya ve hakikate oy verilir. Biz aldanan da aldatan da olmadık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

"Yalova Her Zaman Hizmete Baktı"

Yalova seçmeninin her zaman bilinçli olduğuna ve kararını aldığı hizmete göre verdiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Siyaset ilkeli olmayı gerektirir. Böyle ilkeli bir duruş CHP'de yok. Yalovalı kardeşlerimi bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Yalova bugüne kadar hep hizmete baktı. Bundan sonra'da hizmete bakacak. Yalova bugüne kadar kendisine hizmet edeni seçti bundan sonrada bunu yapacak.  Ben şimdi Yalova'da ki MHP'li SP'li, BBP'li kardeşlerimin elinin CHP'ye gitmeyeceğine inanıyorum. Asıl ittifak Yalova'nın geleceğine yönelik yapılacaktır. Hükümet olarak genelde ve yerelde büyük yatırımlar yaptık. Büyük bir deprem yaşayan Yalova'yı enkazdan biz çıkardık. Kardeşlerim Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Yalova'yı da kapsıyor. Bu otoyolla Yalova çağın teknolojisi ile bir çok ile bağlanacak. Köprü ile birlikte yolumuz 2018 yılında bu yatırım tamamlanacak. Armutlu'nun Kapaklı Köyü'ne bir balıkçı barınağı inşa ediyoruz. Yaklaşık 45 milyon TL'ye mal olacak. Onu da en kısa sürede hizmete alacağız. Ben Yalova'da en önemli talebin bir hastane olduğunu biliyorum. Yalova'ya 400 yataklı bir hastane yapıyoruz. Milli Emlak dan Bursa Yolu üzerinde 350 dönümde bir hastane inşa edeceğiz. Yine merkezde Ağız ve Diş Bakımı Merkezi'ni kuruyoruz. Kiralama işlemleri tamam. Dörtyol kavşağında Ulaştırma Bakanlığımız tamamlayacak. Şu ana kadar Ulaştırma ve Haberleşme de 500 milyon yatırım gerçekleştirdik. Bunlar Yalova için yeterli değil. Özellikle Arboretum konusunda bir sürü yalan söyleniyor. Buna inanmayın. Yalova Belediye Başkanımızla konuştum. Bu alan turizm alanı olması nedeniyle 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi dışında bir şey yapılamaz. Bunun dışında bir şey yapılamaz. Bursa, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri Yalova'nın Kardeş Şehirleridir. Yalova'yı kendi başına bırakmayacağız. Pazar esnafımızın sorunu ile ilgili olarak rehabilitasyon konusu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecektir. Roman Mahallemizdeki Kentsel Dönüşüm en kısa sürede tamamlayacağız. Roman vatandaşlarımıza insanca yaşayabilecekleri, kendi kültürlerine uygun bir kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Eğitimde Yalova'ya 196 milyon TL yatırım yaptık. Sağlıkta 64 milyon TL, toplu konutta 113 milyon TL, aile ve sosyal politikalarda 98 milyon, gençlik ve sporda 62 milyon toplamda ise 1.5 milyar TL yatırım yaptık. Bundan sonra da yatırımlar devam edecek" şeklinde konuştu.

"Menderese Yaptıklarını Bize de Yapmak İstediler"

Asılarak idam edilen Başbakan Menderes'i hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Aynısını bize de yapmak istediler diye konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Benim için 'dönemin başbakanı' geçen iddianameleri hazırlamış polis. Bu iddianame hazırlayan o güvenlik mensuplarına, o polis mensuplarına sesleniyorum. Siz bunu 17 Aralık sürecinde önce hazırladınız. Aralık bitti, ocak, şubat, mart ve nisan, mayıs. Mayısta bitiyor. Sen dönemin başbakanı dediğin Başbakan Erdoğan, bak hala burada. Bu ne terbiyedir? Sen nasıl bir polissin. Nasıl böyle bir şey yapıyorsun. Çünkü Pensilvanya bunlara böyle talimat verdi. Tayyip Erdoğan'a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. Ama bizim böyle bir derdimiz yok, biz rahmetle mükellefiz, gazapla değil. İnşallah biz merhametle yürüyeceğiz,  çok çalışacağız" dedi. 

Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, Bakanlar ve Milletvekillerini bir kez daha sahneye çağıran Başbakan recep Tayyip Erdoğan onlarla birlikte halka karanfil attı. Başbakan Erdoğan daha sonra Helikopterle Yalova'dan ayrıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim