Yalova Belediyesi’nin katkılarıyla Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) ve Batı Trakya Türkleri Derneği tarafından organize edilen geceye; Balkanlardan da birçok misafir katıldı. Faruk Yılmaz ve Elif Avcı’nın sahne aldığı geceye katılım oldukça yüksekti.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Kurulu’nda Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın yaptığı konuşmanın videosun oynatılmasıyla başlayan gece, Dernek Başkanı Lütfi Özgür’ün açılış konuşmasıyla devam etti.  Geceye; Varna’dan Hak ve Özgürlükler Partisi Varna İl Başkanı Ercan Sebahattin, Hak ve Özgürlükler Partisi Kadın Kolları ve Feniks 7 Kültür Derneği Başkanı Uman Aptulova Dubaz ve yönetim kurulu üyeleri , Razgrad’tan Tsar Kaloyan Belediye Başkanı Ahmed Amedov, Hak ve Özgürlükler Partisi İlçe Başkanı Akif Ahmedo Ahmedov, Hak ve Özgürlükler Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ülhan İsmetov Tavukçiyev, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlar, Dobriç’ten Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarlar, Ruen’den ise Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekili Durhan Mehmet Mustafa, Ruen Belediye Başkanı İsmail Yusmen Osman, Ruen Meclis Başkanı Eşeref Kyazim Eşeref ve muhtarlar katılarak birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuklar konuşmalarında Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı överek, Balkan göçmenlerine ve Balkanlarda yaşayan soydaşlara verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Konukların, Başkan Koçal’a destek konuşmaları salonu dolduranlarca büyük alkış aldı.

Etkinlikte; Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı konuşma yapmak üzere sahneye davet eden Lütfi Özgür, Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimin Kurulu’nda oy birliği ile karar alınarak Başkan Koçal’ın derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı Onursal Başkanlığa seçildiğini belirtti. Programda konuklara seslenen Başkan Koçal, şunları dile getirdi; “Belediye Başkanlığı zor iştir koşturursunuz, yorulursunuz, tıpkı böyle saçlarınız çabuk beyazlar. Ama güzel olan tüm bu olumsuzlukları sizler gibi coşkulu kalabalıklar siler. Her şey sizlere feda olsun. İyi ki varsınız. Sizlere ve değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.  100 yıllar önce Anadolu’dan gitmişiz balkanlara daha sonrada yine bir şekilde Anadolu’ya geri gelmek zorun da kalmışız. Burada çileyi elbette en çok kadınlarımız çekmekte. Onlar olmasa bugünlerde olamazdık. Bir kez daha Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Bu akşam gerçekten çok duygulandım. Her zamanki gibi kadınlarımıza yönelik bir etkinlik olacak düşüncesindeyim ama baktım ki salona sığmıyoruz. Keşke bu organizasyonu Kapalı Spor Salonunda yapsaydık. Anlatacak çok şey var ama sizlerle bunu paylaştık. HÖH Genel Kurulunda yapmış olduğum konuşmada da söylediğim gibi Ahmet Doğan’ı Yalova’ya bekliyoruz. Balkan Coğrafyasının liderini kentimize bekliyoruz. Orada lokal açılışını gerçekleştirdik, ancak oranın esas düzenini henüz yapmadık. Her Balkan kardeş şehrimize uygun odaları düzenleyeceğiz. Orada müze olacak. Müzede sizin anılarınız yer alacak. Dünyayla Balkan Türklerinin gördüğü zulümleri paylaşmadık. Ama bu müzede neler yaşandı hepsini anlatacağız çocuklarımıza miras olarak sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Misafirhaneler, müzeler bitince Ahmet Doğan’ı buraya getirip o tabelayı o zaman asacağız. Nasıl Mustafa Atatürk Türklerin ebedi lideriyse, Ahmet Doğan’da Bulgaristan’ın ebedi lideri. Her zaman desteğinizi hissettim parti varken de yokken de koştunuz. Bu seçim bir parti seçimi değil Yalova’nın seçimi. İnanıyorum ki bu seçimde de sizlerin desteğini hissedeceğiz. Ama bu kez 3 arkadaşımızla birlikte seçime giriyoruz. Sizlerin desteğiyle bu sefer dördümüz birlikte seçileceğiz. Sizler Yalova’ya gelmeye başladığınızda ben Ticaret Odası Başkanıydım. Sizlere kucak açtık. O zaman gelen 3 arkadaşımızla birlikte hizmete talibiz. Şimdiden 30 Mart akşamını görür gibiyim. O gece GOP Meydanı’nda eğleneceğiz seçimi kutlayacağız. Sizlerin destekleriyle bu seçimden de zaferle ayrılacağız.”

Gece konuk sanatçıların seslendirdiği şarkılarla coşkulu bir şekilde devam etti. Sanatçılara katılımlarından dolayı Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın eşi Suna Koçal çiçek takdim ederek teşekkür etti.  

Editör: TE Bilişim