Şimdilik belirli sürelere çalıştırılan ve deneme yapılan sistem, bir iki güne kadar sürekli hale gelecek ve 2015 yılında da Yalova’nın tüm mahallelerini kapsayacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “İDO İskelesi’nden başlayıp, 17 Ağustos Parkı’na kadar devam eden geniş bir alanda hiç kesinti olmadan hizmet verecek olan Wi-Fi ağını devreye aldık. İDO İskelesi’nden ağa dahil olan bir kişi hiç kesinti yaşamadan 17 Ağustos Parkı’na kadar internet kullanabilecek. Bu alanlar, vatandaşın internete kolaylıkla ulaşılabilir olmasına fayda sağlayacak. Şimdilik süre kısıtlamasıyla kullanımda olacak olan bu alanlarda vatandaşlarımızın, akıllı telefonlardan, tabletlerden ve dizüstü bilgisayarlardan interneti kullanabilecekleri bir alt yapı hazırladık. Alt yapı olarak Telekom’un metro internet alt yapısından faydalanıyoruz. Bununla birlikte bu alanları birbirine bağlayan noktalar oluşturuyoruz. Sahil bandının yanı sıra bu uygulama iki noktada daha hayata geçirilecek. Bunun bir tanesi Cevdet Parkı, bir diğer nokta ise Gazi Osman Paşa Meydanı olacak” dedi.

“Şehirdışından Gelenlere Yalova’nın Tanıtımını Yapacağız”

Sistemin internet kullanımının yanı sıra kentin reklamının yapılması amacıyla da kullanılacağını belirten Başkan Koçal, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yalova açısından bunun ne gibi faydası olacak diye düşünürsek? Sonuçta interneti Yalovalıların yanı sıra kentimize dışardan gelen misafirlerimizde kullanıyor olacak. Buralara hazırlanan küçük ilanlar sayesinde kentimizin de tanıtımını yapmış olacağız. Müzeler nerede, yemek yenilebilecek yerler, nereler gezile bilinir, bu tarz tanıtımları gerçekleştirmiş olacağız.  Bu işin tüm Yalova’ya yayılması uzun soluk bir iş ve bunu tüm geneline yayma arzusundayız. Şimdilik oluşturulan bu güzergahta her nokta 600 metre çapında bir bölgeyi kapsamakta. Ancak, oluşturulan noktalar birbirini gördüğü için sistem süreklilik arz ediyor. Yani; İDO İskelesi’nden çıkan bir vatandaşımız, Marina, Anfi Tiyatro, Osmanlı Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Bad Godesberg Parkı, Gazi Paşa Caddesi’ni takip ederek, 17 Ağustos Parkı’na kadar kesintisiz olarak internete erişebilecek. Cevdet Aydın Parkı’nda yapılacak uygulama tamamen gençlerimize yönelik olacak. Sahilde ve Cevdet Aydın Parkı’nda süre kısıtlamasıyla sistem çalışmaya başlamış durumda. Bunu hem sistemi, hem de gelen talepleri denemek amacıyla belli bir süre çalıştırıyoruz. Vatandaşlarımız, cihazlarında Wi-Fi araması yaptıklarında Yalova Belediyesi’ni görecekler ve buraya TC Kimlik Numarası ve telefon numarası bilgilerini girerek kendilerine gönderilen aktivasyon kodunu cihazlarına girerek sisteme dahil olabilecekler. Yasalar nedeniyle vatandaşlarımızın bilgilerini almak ve bunları tutmak zorunda olduğumuz için kendilerinden bilgileri talep etmekteyiz. Gelen talepler doğrultusunda sistem üzerinde iyileştirmeleri hayata geçireceğiz.”

“Halkın Yönetime Katılması İçin Tüm Yalova’yı Kapsayacak Bir Yapı Oluşturulacak”

Sistemin diğer bir amacının ise halkın yönetime katılabilmesi için gerekli alt yapıyı hazırlamak olduğunu dile getiren Başkan Koçal; “Ücretsiz WİFİ uygulamamızı 2015 yılı bütçesine koyarak kentimizin tamamına bu işi yaymak istiyoruz. Öncelikle Yalova Belediyesi’nin alt yapısını bu sisteme aktaracağız. Belediye ve Belediye birimlerinin yanı sıra, ZAMBAK personelimizin de bu yapıya uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Bundan sonraki aşamada Belediye bütçesini oluştururken geçmişte uygulanan e-demokrasi uygulamasına benzer bir uygulamayı hayata geçireceğiz.  Vatandaşa, mahallesine yapılmasını istedikleri yatırımları paylaşarak maliyetiyle paylaşarak kendilerine soracağız. Kararı halkımız verecek ve bütçe buna göre oluşturulacak. Halkın yönetime katılmasını bu yolla sağlamış olacağız. Bunun içinde halkımızın rahat bir şekilde internet kullanabiliyor olması lazım. Bizler şuan bunun başlangıcını yapmış bulunmaktayız. Yaygınlaşması içinde 2015 yılında sistemi genişleterek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.            

Editör: TE Bilişim