Yalova Milletvekilleri Temel Coşkun ve Muharrem İnce mecliste İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda söz aldılar.  Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, " olsun iktidarımız özellikle Başbakanımız sizlerin- bizlerin bu konuda düşündüğü ne varsa düşünmekte ve konuşulmakta" derken, CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, " ABD Devletleri'nde Yahudi lobilerinden Davut Yıldızı'nı alan dünyadaki tek Müslüman kim” diye sorarak AKP ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi. 
TBMM kürsüsünde söz alan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda konuştu. Kürsüden ilk konuşan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun oldu. Coşkun İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek “Ramazan ayından itibaren Filistin- Gazze de yaşanan olaylarda eklenince mübarek oruç ayı bize adeta zehir oldu” dedi
Coşkun yaptığı açıklamada “ Gerçi yaşadıklarımız yeni değil, hatırladığım kadarıyla her Ramazan bu benzer olayları ve vahşeti yaşıyoruz! Bizim gençliğimiz, Filistin davası ve mücadelesini takip etmekle, islam dünyasındaki dağınıklıkları ve savaşları seyretmeler geçti.” dedi
İsrail saldırılarının ve  Gazze’de yaşananların yeni bir olay olmadığına dikkat çeken Coşkun “ En fazla birlik beraberlikten bahseden, inananları kardeş ilam eden bir dinin mensuplarıyız. Buna rağmen dağınıklık bizde kavga ve savaş bizde, Dünden beri Gazze'de yaşanan olaylarla tekrar üzüldük kahrolduk, ve herkes kendine göre bir çözüm ve çare sunuyor ve özellikle sosyal medyada eleştiriler yapılıyor. Herkesin bir doğrusu vardır ama önemli olan sonuç alacak çözümü ve çareyi bulmak; ne umursamaz bir tavırla, ne duygusal bir acelelikle değil aklı Selim ve ortak akılla, yeniden bir dirilişe ve silkinişe ihtiyacımız var” dedi Ak Parti  Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Herkes üzgün ve tepkili ve herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor, dün gece insanlarımız ayakta idi biz de Milletvekilleri olarak gerekli tepkiyi verdik ve vereceğiz, ama sonuca nasıl gideceğiz! Dünyayı yönetenlerin sesi çıkmıyor, İslam dünyasından ciddi ses gelmiyor” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bunlar çok düşündürücü değil mi? Şundan herkes emin olsun iktidarımız özellikle Başbakanımız sizlerin- bizlerin düşündüğü ne varsa düşünmekte ve konuşulmakta.Bu konuda duyarlı olan sivil toplum kuruluşlarımız önemli fonksiyon üslenmekte, tabi bu çalışmalar ve görüşmeler yapılırken dualarımızı da kesinlikle unutmayacağız bazı arkadaşlarımızı bu konuda karamsar görüyorum, halbuki " Duanız olmasa sizi ne yapayım" gerçeği ve emri bizim için çok önemlidir. Bu vesile ile hem duayı, hem gayreti elden bırakmamak”
İnce, "Davut Yıldızı'nı Kim Aldı"
CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce,TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, ”ABD Devletleri'nde Yahudi lobilerinden Davut Yıldızı'nı alan dünyadaki tek Müslüman kim” diye sorarak AKP ve başbakan Erdoğan’a yüklendi.
İnce; konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti'nin 1948'den beri bir Filistin politikası vardı. ANAP'ın olması, Doğru Yolun olması, CHP'nin olması, MHP'nin olması, Adalet Partisinin olması, başka partilerin olması Türkiye'nin Filistin politikasını değiştirmiyordu. Ne yazık ki Türkiye'nin bu Filistin politikasını yerle bir ettiniz” dedi.
Türkiye’nin dünyada üç dostu kaldığını söyleyen İnce “Barzani, Bağdadi ve Katar Emiri ne yazık ki Türkiye’nin dostları bunlar. Filistin'i destekleyen bir Suriye vardı. Orta Doğu'da dengeler böyle kuruluyordu. Suriye, Filistin'i destekleyen bir ülkeydi. Kendi derdine düşmüş bir Suriye'yi siz oluşturdunuz. Kendi derdine düşmüş bir Suriye oluşunca, tabii ki, Filistin'e destek veren bir Suriye olmadığı için sıkıntılarımızın büyük çoğunluğu da bundan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu. 
Başbakan Erdoğan ve AKP’nin İsrail’le ilgili sözleri ve uygulamalarındaki çelişkilere dikkat çeken İnce, AKP’li vekillere ise şu 14 soruyu sordu;  
"Sayın milletvekilleri, sizlere bazı sorularım olacak. Suçlamıyorum, bu sorularımın cevabını siz de Sayın Davutoğlu’na gidin, sorun.
1) İsrail’in NATO tatbikatlarına vetosunu hangi Hükümet kaldırdı? İsterseniz seçenek koyayım: A) CHP Hükümeti. B) AKP Hükümeti.
2) OECD üyeliğine vetoyu kim kaldırdı, hangi Hükümet kaldırdı?
3) “Tepkim İsrail Devlet Başkanına değil, moderatöredir.” kim dedi?
4) Danimarka’da uçaktan indiğinde, İsrail daha özür dilemeden “Siyonizm konusunda yanlış anlaşıldım.” kim dedi?
5) Mavi Marmara baskınında yurttaşlarımız yaşamını yitirirken, üç şartımız vardı; özür dilenecek, tazminat ödenecek ve Gazze’ye abluka kalkacaktı. Şimdi bunlardan tazminatı, ailelerle ilgili bir sıkıntı çıktı, onlar kabul etmedi. Peki, bu özür nasıl dilendi? Obama’nın yanından telefonla aranıyor, özür dileniyor. Bu ses kaydını duyan var mı? Bu özrü gören var mı? Bu nasıl bir özürdür? Dünya diplomasi tarihinde böyle bir özür var mı?
6) “İsrail’de nükleer silah var mı?” diye yapılan oylamada çekimser hangi ülke kaldı? Çekimser kalan ülkenin Başbakanı kimdi?
7) Amerika Birleşik Devletleri’nde Yahudi lobilerinden dünyadaki tek Müslüman, Davut Yıldızı’nı alan kim? Davut Yıldızı’nı alan dünyadaki tek Müslüman kim?
8) 13 Şubat 2009′da Genel Başkan Yardımcınız Hüseyin Çelik imzasıyla bütün okullara -60 bin okula- bir genelge gönderildi. Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla gönderilen genelgede “İsrail mallarını boykot etmeyin.” dendi mi?
9) Suriye sınırındaki o mayınlı arazileri -22′nci Dönemden milletvekilleri var, o dönemde milletvekilliği yapan bir arkadaşınız olarak söylüyorum- İsrailli firmalara vereceksiniz dediğimizde, bu kürsüye gelip: “Sizi gidi Yahudi düşmanları.” diye bize parmak sallayan milletvekilleri kimlerdi?
10) Kürecik kimi koruyor? Kürecik İsrail’e hizmet ediyor mu? Bunun bilgisini verin.Türkiye Cumhuriyeti’nin 1948′den beri bir Filistin politikası vardı. ANAP’ın olması, Doğru Yolun olması, CHP’nin olması, MHP’nin olması, Adalet Partisinin olması, başka partilerin olması Türkiye’nin Filistin politikasını değiştirmiyordu. Ne yazık ki Türkiye’nin bu Filistin politikasını yerle bir ettiniz.
11) İsrail, Suriye uçaklarını vurmak için Türkiye hava sahasını kullandı mı?
12) Türkiye, İsrail uçaklarına yakıt sağlayan bir ülke midir?
13) Filistin’i destekleyen bir Suriye vardı. Orta Doğu’da dengeler böyle kuruluyordu. Suriye, Filistin’i destekleyen bir ülkeydi. Kendi derdine düşmüş bir Suriye’yi siz oluşturdunuz. Kendi derdine düşmüş bir Suriye oluşunca, tabii ki, Filistin’e destek veren bir Suriye olmadığı için sıkıntılarımızın büyük çoğunluğu da bundan kaynaklanıyor.3 tane dost kaldı: Barzani, Bağdadi ve Katar Emri ne yazık ki.
14) Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru kırıldı. İsrail’de büyükelçi oturma düzeninde aşağılanarak, koltuğu daha düşük yapılarak, bir başka diplomatik böyle bir olay hatırlıyor musunuz?
Editör: TE Bilişim