24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde memleketi Yalova’dan beklediği oyu alamayan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ankara’da düzenlenen basın toplantısında Yalova’daki sonuçları da değerlendirdi. Burada Yalova’nın 81 ilden gelen vatandaşların oluşturduğu bir Türkiye mozaiği olduğunu vurgulayan İnce, “Yalova küçük bir Türkiye’dir. 81 vilayetten insan vardır. Yalovalılara o nedenle her hangi bir sitemim de yok. Yalovalılık Rizelilik gibi bir şey değildir” dedi.
 

“40 yıllık barajı aştık”
Basın toplantısında seçim sonuçları konusunda da açıklamada bulunan İnce, “15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bu oyu 30 milyon yapmak. Ben bunun için uğraşacağım. Sayın Erdoğan lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi değil Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olun. Hepimizin Cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin. Ben olsam böyle yapacaktım. Ülkemizin ve demokrasimizin gelecekte ve şimdiki yaşamımızı etkileyecek bir seçim yaşadık. Ama bu seçim her yönüyle adaletsiz olmuştur. Seçim sonuçlarına dönük açıklanması gereken yönler vardır. Bu seçimde hayır blokunun geçen blokta aldığı oyun gerisinde kalması açıklanmalıdır. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için önemli olan ve geçerli olan budur.
Bu seçimle tam olarak bir tek adamlık yönetimine geçildi. Geleceğe yönelik kaygılarımız vardır. Bu seçimde her 3 vatandaştan birinin oyunu alan birisi olarak demokrasi mücadelemi sürdüreceğim. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmak ve seçimde yakaladığımız inancı sürdürmektir. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin sorunlarını çözemez. Zira bu sorunların kaynağı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önümüzdeki yerel seçime kadar ki süreci çok iyi değerlendirmeli ve yaşadıklarımızdan ders çıkartmalıyız. Eksiklerimizi ve yanlışlarımızı düzeltmeliyiz. Bize olan güvensizlikleri ortadan kaldırmalıyız. Bu süre içinde bir birimize güvenmek en büyük gücümüz olacaktır. Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygılar aynı şekilde sürdürmeliyiz. Benim gündemim Türkiye’dir herkesin gündemi de bu olmalıdır. Ben bu süreçte bize destek veren herkese çok teşekkür ederim. Aynı kararlılıkla bugünden sonra da çalışmayı sürdüreceğim. Mücadele etmek için illaki milletvekili olmak gerekmez. Kazanmak için iyi bir hazırlık yapmak lazım. 30 günlük kampanyada 40 yıldır aşılamayan %30 barajını aştık. 50 yıllık bir kampanya ile %50 barajını da aşacağımıza inanıyorum. İlk turda hedefim %35’di. Bunu aşarsak 2. Turda seçimi alırım diyordum. Buna yaklaştık. Ama ben HDP ve İyi Parti’nin de 12 bandında oy alacağını düşünüyordum. Ama diğer partiler beklenen bu oyu alamadı. Bizde 35’e gelemedik ama psikolojik sınırı aştık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim