CHP'li İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, Yalova Tavşanlı'da yapılması düşünülen sıvılaştırılmış doğalgaz tesislerinin 1.Sınıf Deprem Bölgesi ve aktif fay hattı üzerinde bulunduğunu söyledi. Doğan, tesisle ilgili olarak Yalova halkını temsil eden seçilmişlerin bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek,  "Çed Toplantısı yapıldı mı yapılmadı mı? Yapıldı ise nerede ilan edildi ve nerede yapıldı? Yalova'ya zararı var mı yok mu bilmek istiyoruz" dedi.
İl Genel Meclisi şubat ayı oturumlarında gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel  Meclis üyesi Bahar Doğan, "Yalova Tavşanlı Beldesine fay hattı üstüne sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama tesisi kurulacağını. LN.G gemileriyle getirilecek sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG), tesislerde yeniden gazlaştırılarak yaklaşık 200-250 metre mesafedeki BOTAŞ'ın işlettiği ulusal doğalgaz iletim hattına verileceğini tesislerde  yıllık 6 milyar metreküp gazlaştırma  yapılacağını bunun günlük 17 milyon metreküp lük ilave bir gaz girişi yapılacağı anlamına geldiğini, 4 milyar metreküplük kısmının doğrudan BOTAŞ tarafından kullanmasının  beklendiğini, kalan 2 milyar metreküplük kısmı ise diğer piyasa oyuncularına tahsis edileceğini, arazini, lisans başvurusunu yapan Maks Enerji'ye ait  olduğunu. ÇED Raporu da alındığını basından öğrenmiş bulunmaktayız. Yalova'da 710.000 m3 kimyasal depolama kurulmak istendi.40 Km etrafında yerleşim olamaz raporu gelmişti. Bunu sonucunda  Yalova'da tüm siyasiler ve sivil toplum örgütleri birlikte mücadele vermişti ve kurulamamıştı.  Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG), tesislerinden 16,4 milyon metreküp lük ilave bir gaz girişi yapılması düşünülüyor ise, bu durum kurdurulmayan Kimyasal Depolama tanklarının tam 22,5 katı günlük gaz girişi yapılacağı anlamına gelmektedir" açıklamasında bulundu.
İl Genel Meclisi üyesi olarak tesisle ilgili Çed Toplantısının yapılıp yapılmadığını bilmek istediğini belirten Doğan, "Çed Toplantısı yapıldı mı yapılmadı mı? Yapıldı ise nerede ilan edildi ve nerede yapıldı? Yalova'yı sağlıklı ve güvenilir bir çevrede yaşama hakkı  açsından fevkalade yakından ilgilendiren böyle bir konuda Yalova halkını temsil eden seçilmişler neden bilgilendirilmedi? Yaradan'ın her türlü doğal güzellikleri bahşettiği güzel  Yalova'mızda yangından mal kaçırır gibi yatırım yapılsın istemiyoruz. Bu nedenle ÇED dosyasını ve projeyi Yalova İl Genel Meclisi olarak isteyelim inceletelim. Bilelim, görelim bakalım. Yalova'ya zararı var mı yok mu? " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim