Yalova AKP Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü ve il yönetimi  birlikte  düzenlediği basın toplantısında, Yalova gündemine ilişkin son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan AKP İl Başkan Yardımcısı Uğur Bezcioğlu, “Yalova’ya hizmet ve yatırımların artması için Ankara ile sürekli diyalog içerisindeyiz” dedi.
İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın son günlerde sık sık Ankara’ya gittiğini ve orada Milletvekili Fikri Demirel aracılığı ile sorun ve talepler konusunda takipçi olduğunu belirten Bezcioğlu, “Yalova’ya hizmetin ve yatırımların artması için kamu kurumları ve vatandaşlarla sürekli iletişim içerisindeyiz. Buradan aldığımız talep ve sorunları diyalog halinde milletvekilimiz aracılığı ile Ankara’ya iletiyoruz. Yalova gündemi ile ilgili sorunları ve talepleri aktarmak üzere İl Başkanımız son on beş gündür nerede ise haftada birkaç gün Ankara’ya gidip geliyor. Hedefimiz Yalova için daha iyisi ve hizmetlerin artması için çalışmaktır” dedi.
AKP Merkez ilçe yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, il ve ilçe yönetiminden isimlerin yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Belediye Meclis üyeleri Ömer Arslan ve Serap Türkyılmaz da hazır bulundu.Toplantıda, Yalova’daki kamu yatırımlarından, imar konularına, Yalova Belediyesi’nin çikolata ihalesinden, İnkılap Vapuru’na bir çok güncel konu konuşuldu. 
Yılbaşı öncesinde Yalova Belediyesi’nin yaptığı 160 bin Liralık çikolata ihalesi ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Belediye Meclis üyesi Ömer Arslan, “ Yalova Belediyesi’nin çikolata ihalesi ile ilgili olarak  bu konuyu Belediye Başkanımız Sayın Salman’a biz de sorduk. Kendisi de ‘ben bunu yaptım ama Yalova halkına, personele dağıtacağım’ dedi. Dağıtılmaya da başlandı. Belediye personeline verebilir, üç Lira, beş Liralık hediye sepeti hazırlatabilir ve dağıtabilir de. Bu rakam 16 bin Lira olsa tamam, ama 160 bin Lira bu çok fazla, biz bu konuda Meclise soru önergesi de verdik” diye konuştu.
Basınla buluşmalarını yeni yılda da düzenli olarak sürdüreceklerini belirten AKP Merkez ilçe başkanı Umut Güçlü, “Bundan sonra yeni yılda AKP Merkez ilçe teşkilatı olarak iki ayda bir basın mensuplarımızla bir araya gelerek,  Yalova gündemini ilgilendiren yatırımlar, konular ve sorunlar hakkında dedikodulara mahal vermeden birinci ağızdan, daha sağlıklı bilgiler vereceğiz.Belediye Meclis üyelerimiz, il yöneticilerimiz, merkez ilçe yöneticilerimiz ve İl Genel Meclis Başkanımız da katılacak. İl Genel Meclis Başkanımız köylerde yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler belediye meclis üyelerimiz de belediyenin çalışma alanına giren konularda bilgilendirmede bulunacak” dedi.
Editör: TE Bilişim