Yerel seçimlerin mevsim ve hava şartları göz önünde bulundurularak geri çekildiğini ifade eden Milletvekili Coşkun, “T.B.M.M.’de görüşülen geçici madde düzenleme ile yapılan anayasa değişikliği ile yerel seçimler öne alınmıştır. Böylelikle önümüzdeki günlerde seçim çalışmaları başlayacak ve hızlanacaktır. Akp olarak seçimlere iyi bir şekilde hazırlanacağız. Türkiye’de ve Yalova’mızda başarılı sonuçlar alacak, milletimizin desteği ve duası ile halkımıza en iyi hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU
YURT DIŞI GEZİSİNE KATILACAK

‘Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması’ amacaıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Katip Üyesi Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Araştırma Alt Komisyonu kurullarının kurulması ile birlikte Üstün Yetenekli Çocukların Tespiti ve Eğitimi ilgili Güney Kore’de incelemelerde bulunması için görevledirildi.

Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara ile birlikte 15 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan Güney Kore araştırma gezisine komsiyon üyesi üç Milletvekilinin yanı sıra T.B.M.M. yasama uzman yardımcısı ve Milli Eğitim bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Grup Başkanı da katıalcak. Alt Komisyonun Güney Kore inceleme gezisi bir hatfa süreceği bildirildi.

Güney Kore’de kurulan Alt Komisyon üheyeti ile Üstün Yetenekli Çocuklara verilen eğitim sistemini inceleyecek olan Milletvekili Coşkun, “Komisyon çalışmalarında sona gelmiş bulunmaktayız. Bu konuda çok önemli ve ciddi bir çalışma yaptık. Yurt genelindeki potansiyeli ve bu potansiyelin değerlendirilmesi konusundaki incelemelerimizden sonra, Komisyonumuz oy birliği ile yurt dışında bu eğitimi başarı ile uygulayan ülkeleri de inceleme kararı almıştır. Komisyon Başkanımızla birlikte oluşturulan inceleme heyeti ile birlikte biz Güney Kore’ye, diğer kurulan Alt Komisyonlar’la diğer Komisyon üyeleri ise Almanya ve Yeni Zelanda’ya gidecek, gerekli incelemeleri gerçekleştirecektir. Çalışmalarımızı ve incelemelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim