TRAFİK EĞİTİMİ   4 

ÇOCUKLAR İÇİN TRAFİK EĞİTİMİ PROJESİ TRAFİK DEDEKTİFLERİ

 

Trafik kazaları sarsıntısı nedeniyle insanları, yüzlerce kuralı ifade eden bir manzumeler bütününe yoğunlaştırabilmek ne kadar mümkün ve gerçekçidir?

Dahası hangi kural uyulmadığında can alabilecek kadar önemlidir? ( ASLİ KUSURLAR )

Öte yandan sorun, vatandaşlarımızın kurallara bir kereliğine uyması veya uymaması sorunu mudur, yoksa kurallara uymayı alışkanlığa dönüştürüp dönüştürememe sorunu mu?

 

Türkiye nüfusunun % 33,7’si 19 yaş altındadır. Bu yaş grubunda, il ve ilçe merkezlerinde, 12.265.099 okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrencilerin; 712.131’i okul öncesi, 4.081.268’i ilkokul, 4.003.562’si ortaokul ve 3.468.138’i lise öğrenimi görmektedir.

 

 EGM verilerine göre;  2011 yılında meydana gelen trafik kazalarda ölenlerin %9.4’ünü ve yaralananların ise %15.1’ini, 3-17 yaş arası çocuklar oluşturmaktadır. 2012 yılında meydana gelen kazalardaki ölenlerin %8.2’sini ve yaralananların ise %15.9’unu,  3-17 yaş arası çocuklar oluşturmaktadır.

 

 2001 yılında SWE Road tarafından Türkiye için hazırlanan “Ulusal Trafik Güvenliği Programı” isimli rapor,  trafik kazalarında, çocukların ve gençlerin daha çok yaralandığını göstermektedir:

 1.Çocuk yayalar arasında ölüm ve yaralanma vakaları 12 yaşında, çocuk bisikletliler arasında ölüm ve yaralanma vakaları da 14 yaşında doruk noktasına ulaşmaktadır.

 2. Erkek çocukları, kızlara göre daha sık yaralanmaktadır.

 3. Yaralanmaların önemli bir bölümü, okula giderken ve okuldan dönerken ve çocuğun kendi yerel alanında meydana gelmektedir.

4. En yetersiz  sosyo-ekonomik gruplara ait çocuklarda genellikle daha fazladır.

5. Bisiklet süren bir çocuğun yaralanma olasılığı, otomobilde giden bir çocuğa göre yaklaşık 50 kat, yürüyen bir çocuğa göre de 3 kat daha fazla olabilir.

 

 Trafik içindeki en savunmasız grup olan çocuklarımızı trafik kurallarına uyma konusunda bilinçli hale getirebilmek ve onlara güvenli bir trafik ortamı sağlayabilmek için acil önlemler alınması gerektiği kaçınılmazdır.

Eğitim; insanları belli milli amaçlara göre yetiştirme ve hedeflenen davranışları kazandırma sürecidir.

Bir ülkede trafik güvenliği ile ilgili ne kadar etkili mekanizmalar kurulsa da eğer toplumda yeterli bilinç yoksa geliştirilen mekanizmaların işlerliği sorunludur. Toplumu bilinçlendirmek ve toplumda yeni bir trafik kültürü oluşturmak için insanların eğitilmesi gereklidir.

 

Trafik eğitiminden beklenen de, güvenli bir trafik ortamı sağlanması için yol kullanıcılarında arzu edilen davranış modelinin geliştirilmesi ve alışkanlık kazandırılmasıdır.

Şimdiye kadar yapılan çalışmaların önemli bir kısmında,  trafik kurallarının vatandaşlarımız tarafından bilinmediği varsayımı ile hareket edilmiştir. Hatta yetişkinler için hazırlanan bir takım çalışmalarda trafik işaret ve ışıklarının ne anlama geldiği bile anlatılmaya çalışılmıştır.

 

Yapılması gereken;  ne trafik kurallarının bilinmediği yanılgısı içinde hareket edilerek trafik kurallarının sil baştan anlatılmasıdır, ne de kurallara uymaması nedeniyle ölümlere sebep olan kitlelerin bilinçsizliğini görmezden gelerek facianın normalleşmesine hizmet etmektir.

 

Yapılması gereken; Öncelikle çocuklarımıza ve dolaylı olarak da ebeveynlerine trafiğin bir bütün olarak alışkanlığa dönüştürülmesinin mantığının ve kazanımlarının anlatılmasıdır.

Canlıların yaşam haklarını önemsememek en acımasız bir kul ve kamu hakkı çiğneme cürümüdür.

 

KAZA BİLİRKİŞİ RAPORLARINDA BELİRTİLEN ORANA GÖRE BİLHASSA ÖLÜMLE SONUÇLANAN KAZALARDA, KUSURLU OLANLAR TUTUKLANMALIDIR. UYUŞTURUCU ALMIŞ VE ALKOLLÜ OLARAK ARAÇ KULLANANLAR İLE ASLİ KUSUR SAYILAN KUSURLARDAN BİRİNİ İŞLEYEREK ÖLÜME SEBEP OLAN ARAÇ SÜRÜCÜLERİ ASLA HOŞGÖRÜ İLE KARŞILANMAMALIDIR.  CEZALAR CAYDIRI OLMALIDIR. DAHA ÖNCEKİ YASAYA GÖRE,   SÜRÜCÜ BELGESİ SÜRESİZ OLARAK İPTAL EDİLMEKTE İKEN UYUŞRURUCU MADDE ALMIŞ OLARAK ARAÇ KULLANAN BİR SÜRÜCÜNÜN SÜRÜCÜ BELGESİ,  YENİ YASAYLA  5 YIL SÜREYLE GERİ ALINMAKTADIR. BU NASIL BİR ANLAYIŞ VE CAYDIRICILIKTIR?

 

 17 EKİM  2016   SAAT  17.30 YALOVA   OLAY YERİ TUTANAĞI !....

Bir vatandaş,  manavda domates seçerken bir hızlı gıda taşıyıcısı motosiklet manavın önünde duraklar ( Duraklama süresi 5 dakikaya kadardır ) ve sürücüsü,  motosikletten iner arka plakayı sökmeden ve kırmadan ikiye katlayıp plakayı okunmaz hale getirir.

Vatandaş sürücüye sorar,   plakayı neden eğip katladın?

Mobilet sürücüsü ; kırmızı ışıkta bazen geçmek durumunda kalıyorum,  kameralara yakalanmamak için!...  ADAM NE YAPSIN SÖKSE PLAKSIZ  ARAÇ KULLANMAK YASAK !...

 

SAYGIDEĞER OKUYUCULARIMIZDAN  BUNA BENZER TEMEL FIKRASI GİBİ OLAY YERİ TUTANAKLARINI

LÜTFEN  BİZE GÖNDEREREK,   TRAFİK  PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEYE SOSYAL BİR HİZMET OLARAK   KATKIDA BULUNMALARINI  ÖNEMLE  ARZ EDERİZ ….

 

Sağlıcakla ve hoşça kalın her ne kadar kalınabiliyorsa !...

 

 

SORU CEVAP

1.Vatandaş soruyor ?

Gece gündüz demeden toplumun huzurunu kaçıran patlak egzozlu veya susturucuları çıkarılmış motosiklet ve otomobil  ( 4 EKZOZLU) sürücülerinin kamusal teröründen ne zaman kurtulacağız?

 

2.Alkollü olarak araç kullanma nedeniyle sürücü belgesi geri alınan kişinin, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 5 yıl içinde, ikinci defa tespit edilmesi durumunda sürücü belgesi ne kadar süre ile geri alınır?

A.30 gün          B. 3 ay          C.  6 ay          D. 2 yıl

 

DOĞRU CEVAP     D