TRAFİK ADABI 17

c. Kamu Hakkı (Devlete “halkın malı”  verilen Zarar)

Trafik kazalarındaki ekonomik zararlardan Ülkemiz nasıl etkilenmektedir?  (tartışınız.)

2014 yılında trafik kazalarındaki ekonomik kayıp 24 milyar TL. olup  bu miktar yatırıma ayrılan payın yüzde ellisine yakındır. Bir yılda yatırıma ayrılan pay yaklaşık 50 milyar TL. olduğu düşünülürse trafik kazalarında kaybedilen ekonomik kayıpla neler yapılabilir?

Trafik kazası sonucu meydana gelen maddi hasarlar, yetişmiş insan gücü kaybı ve yaralananlara yapılan sosyal güvenlik harcamaları ülke ekonomisine büyük zarar vermektedir.

Trafik kazasının topluma verdiği zararlar bununla da bitmemektedir. Karayollarının zamanından önce yıpranması, açılan çok sayıda dava ile yargı sisteminin iş yükünün artması, engelli nüfusunun artması, üretim ve refah kayıpları, uzun vadede kalkınmaya olumsuz etki, ülke imajının zedelenmesi, topluma verdiği zararların başlıcaları olarak sayılabilir.

 

SORU   YORUM   Vatandaş soruyor ?

Gece gündüz demeden hemen  her gün toplumun huzurunu kaçıran patlak egzozlu veya susturucuları çıkarılmış motosiklet veya otomobil ( İLAVE 4 EGZOZLU )  kullanan  sürücülerinin  (adeta nöbetçi gibi  23.00- 24.00- 01.00- 02.00- 03.00 dolaylarında ve günün her saatinde) bilhassa ŞEHİT ÖMER FAYDALI Caddesindeki kamusal trafik terörü ve zulümlerinden ne zaman kurtulacağız?

Gezi ve dinlenme alanı olan GAZİPAŞA Caddesinde “YAYALAŞTIRILMIŞ ALAN” olarak, araç kullanılma yasağına rağmen, egzoz patlatıp yüksek gaz vererek dolaşılması esef verici bir olaydır!...

Kamyon ve otobüslerin şehir içinde havalı korna kullanmaları yasak, ayıp ve saygısızlıktır!...

YALOVA HALKI BU ZULÜMÜ HAK EDİYOR MU ?

LÜTFEN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ BİLDİREREK KATKIDA BULUNUNUZ !....

 

Sağlıcakla ve hoşça kalın,her ne kadar kalınabiliyorsa !...