2012 yılının manşetlerimize taşıdığımız son tartışma konusu YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’den gelmişti. 2013 yılının ilk tartışması da aynı konudan başladı.

Tarım sektörünün çevreyi sanayiden çok kirlettiğini söyleyen Özel bana göre hiç girmemesi gereken bir konuya girmiş oldu.  Bu söylemi kendisinin çok başını ağrıtacak görünüyor. Kendi mensubu olduğu grubun ticari menfaatlerini desteklemesi gayet normal. Ancak Yalova’nın genelinde ve YTSO gibi bir kurumun başında bulunan birinin bu tür söylemlerinde daha dikkatli olması gerekir.

Velev ki söyledikleri doğru olsun, velev ki bu sözlerini bilimsel verilerle desteklemiş olsun, bu sözleri yine de kendisinin söylemesi farklı anlaşılacak ve spekülasyonlara  yol açacaktır. Kömür yakıtlı bir Termik Santrali çalıştırmaya başlamış Aksa’nın 1999 depreminden bu yana tartışıldığını unutmaması gerekirdi.  Hele hele kimya sektöründe belli bir yere gelmiş  Akkim fabrikasının da üretiminin  kimyasal olduğunu hatırlaması, söylediği sözden farklı anlamlar çıkarılacağını bilmesi gerekirdi. 

Olan oldu artık, ama bu konu kapanmayacak. Mart ayında yapılacak olan oda seçimlerine kadar taşınacaktır. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası başında olup, kendi patronlarının hoşuna gidecek yada kendi grubunu savunma durumuna düşecek bir söylem yaptıkları iyi ve özel işleri de geri plana atacaktır.

Ücretli bir konumda sanayi sektörünün içinde yer alan sayın Özel’in başkanlık koltuğunda oturmasının ne kadar doğru olduğu da tartışılır olacaktır. Üzerinde emir verecek birilerinin olduğu konumu, bu söylemlerle gündemde tutulup Yalova’nın ticaretini  nasıl temsil edeceği de kuşkular kazanacaktır. Yalova’da alışveriş günleri düzenlenirken YTSO’nun bazı hizmet alımlarını Yalova dışından yapması da yüksek sesle konuşulacaktır.

Eski Belediye başkanlarımızdan Sayın Cengiz Koçal’ın yaptığı ‘Çalışan biri’ vurgusu artık göz ardına gitmeyecektir. Yarın görevden alınmış bir genel müdürün ya da görevden alınabilecek bir genel müdürün YTSO’nun başında olmasının doğruluğu konuşulacaktır. 

Sevilen yüzüne hürmeten gösterilen saygı zaman zaman ötelenecek, günden güne geri giden ekonomik koşullar içinde beklenti içine girmiş kişilerin beklentilerini karşılanmaması işin tuzu biberi olacak, yetmeyecek YTSO’nun başında Yalova menfaatlerinin değil Akkök’lerin menfaatlerini koruyan birisi olduğu dile getirilecektir.

Sayın Celal Özel’in bu çıkışı artık unutulmayacak, Sayın Özel’in kim olduğunu topluma sıkça hatırlatacaktır.