2017-2018 sezonunda 16 takımın mücadele edeceği 1. Amatör Kümenin fikstürü ve grupları belli oldu.
Yalova Belediyesi Engelsiz Kafe Konferans Salonunda yapılan kura çekimine Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul, Futbol İl Temsilcisi Hakan Toraman ve kulüp temsilcileri katıldı. Takımlar 8’erli A ve B Gruplarında mücadele edecek ve müsabakalar 09 - 10 Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır. Sezon sonunda grup birincileri direkt Süper Amatör Kümeye yükselecek, son sırada yer alanlar ise 2.Amatör Kümeye düşeceklerdir. Kura çekiminde 2. Amatörden yükselen üç takımın aynı grupta yer alırken, Süper Amatör Kümeden düşen takımlarda yine aynı gruba düştüler.
2017-2018 sezonu 1. Amatör Küme A Grubunda Gökçederespor, Fıstıklıspor, 1877 Üvezpınarspor, Safranspor, Doğanspor, Sugören Gençlerbirliği, Çavuşçiftliği ve Gençlerbirliği şampiyonluk mücadelesi verecek.
2017-2018 sezonu 1. Amatör Küme B Grubunda Çalıca Gençlik, Yeşilovaspor, Esenköyspor, Kurtköyspor, Koru Belediyespor, Elmalıkspor, Demirspor ve Taşköprüspor bulunuyor.
Futbol İl Temsilcisi Hakan Toraman, yapılan kura çekimi sonrasında A ve B Gruplarında mücadele edecek takımlara başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim