Yalova 2. Amatör Kümede 2016-2017 sezonu 14 haftalık maratonun ardından son buldu. A ve B Gruplarında toplam 16 takım şampiyonluk mücadelesi verdi. Tamamlanan maçların ardından Çalıca Gençlik, Sugören Gençlerbirliği, Fıstıklıspor ve Çavuşçiftliği adlarını 1. Amatör Kümeye yazdıran takımlar oldu.
“A Grubunda çekişme son haftaya kadar sürdü”
2.Amatör Küme A Grubunda Çalıca Gençlik haftalar öncesinde şampiyonluğunu ilan etti. 35 puan toplayarak ilk sırayı alan Çınarcık temsilcisinin ardından ikinci sırayı alacak takım ise son haftada oynanan maçlarla belirlendi. Sugören Gençlerbirliği ile İdmanocağı kıyasıya yarışın içine girerken, kazanan taraf Sugören oldu. Sugören Gençlerbirliği topladığı 27 puanla ikinci sırayı almayı başardı.
“Fıstıklı ve Çavuş güle oynaya”
2.Amatör Küme B Grubunda ise A Grubunun aksine çekişme erken bitti. Armutlu ekibi Fıstıklıspor ile Altınova temsilcisi Çavuşçiftliği rakiplerini bir bir dize getirerek üst lige çıkmayı garantiledi. Bu grupta ise şampiyonluğu ise kendi aralarındaki maç belirlerken, 38 puan alan Fıstıklıspor şampiyon, 32 puanlı Çavuşçiftliği ise ikinci sırada yer aldı. 

Editör: TE Bilişim