Geçtiğimiz hafta sonunda oynanan U-13 Ligi B Grubu 4. Hafta karşılaşmaları kapsamında  Tavşanlı Belediyespor ile Esnafspor karşı karşıya geldi. Doğuş Spor Tesislerinde oynanan alt sıralarda yer alan iki denk takımın mücadelesinde gülen taraf 3-0’lık skorla Esnafspor oldu.

ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta Hersekspor karşısında alan pilot takım Bahçelievlerspor futbol okulu oyuncularından kurulu Esnafspor U-13 Takımı bu haftaki güçlü rakibi Tavşanlı Belediyespor karşısında ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı müsabakada ikinci yarı bulduğu gollerle 3-0 galip gelmeyi başardı.

Esnafspor müsabakaya iyi başlarken rakip kalede Kamuran'la gole yaklaştı. İlerleyen dakikalarda rakip Tavşanlı Belediyespor'da Mavi-Beyazlı ekibin ataklarına karşılık verdi ve rakip kalede tehlikeli oldu. Karşılaşmanın 21.dakikasında Tavşanlı Belediyespor'un kullandığı köşe vuruşunda rakip oyuncunun kafa vuruşu direkten döndü.

Bu pozisyondan sonra tekrar temposunu arttıran ve mücadele gücünü yükselten Esnafspor 24.dakikada geliştirdiği atakta kalecinin uzaklaştırmakta zorlandığı pozisyonda ceza yayı üzerinde topla buluşan Umutcan'ın düzgün vuruşuyla golü bularak 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü eline alan konuk ekip ilk yarıda başka gol bulamayınca müsabakanın ilk yarısı 1-0 sona erdi. İkinci yarının başlamasıyla birlikte rakip kale önünde Umutcan, Alperen ve Yusuf Yıldız'ın paslarında pozisyon bulmaya başlayan Mavi-Beyazlılar önce Kamuran'ın daha sonra Mehmet Akif'in attığı gollerle skoru 3-0 yaptı. Müsabaka her iki yarıda atılan gollerle Mavi-Beyazlı ekibin 3-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim