Şampiyona 9 Haziranda Gençlik Merkezi’nde yapılacak teknik toplantı ile start alacak. Teknik toplantısının ardından sporcular makarna partisinde bir araya gelecek ve daha Türkiye Triatlon Federasyonu’nu toplantı yapacaklar.

İlki 2010 yılında gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl, daha yoğun katılımla ikincisi düzenlenen Ulusa Yalova Triatlonu, bu yıl üçüncü kez yapılacak.

Türkiye genelindeki parkurlar arasında en iyi parkur ve piste sahip iller arasında ilk sıralarda bulunan Yalova, büyük bir organizasyona 3. Kez ev sahipliği yapmış olacak.

Türkiye’nin çeşitli illerinden 400 sporcunun yanı sıra, antrenör ve kulüplerin yetkililerin katılımının beklendiği 3. Ulusal Yalova Triatlonu, bu yılki yarış takviminde, sezonun ilk müsabakası olma özelliği taşıyor.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilen 3. Ulusal Yalova Triatlonu, milli takım seçmeleri de gerçekleştirilecek. Yarışların yapılacağı yarın, Yalova Gazipaşa Caddesi, TİGEM Kavşağı tamamen araç trafiğine kapatılacak.

Ayrıca Termal yolu istikametine gidişte de araç trafiği kapalı tutulacak. Ayrıca TİGEM Kavşağı’ndan Fatih Caddesi Şok Hipermarket istikametine kadar da trafik kapalı olacak. Sadece Termal dönüş yolu araç trafiğine açık olacak ve akım, Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nden verilecek. Müsabakalarda kesinlikle milli takım mayosu ile yarışılmayacak.

3. Ulusal Yalova Triatlonu programı şöyle;

09 Haziran 2012
18.00          Teknik Toplantı ve Makarna Partisi  (Yalova GHSİM Toplantı Salonu)
19.30          Hakem Toplantısı 

Yarışma programının değişikliği halinde Teknik Toplantıda belirlenecektir.
10 Haziran  2012
09.00-09.45    Değişim Alanına Giriş 
10.00          Yıldızlar Startı
10.30          Gençler Startı
10.45          Elit Bayanlar Startı
11.00          Yaş Grupları Startı
12.00          Elit Erkekler Startı
15.00          Ödül Töreni       

Editör: TE Bilişim