Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen ve 13 şehir ile birlikte Çiftlikköy’ünde ev sahipliği yapacağı  2016 3x3 Türkiye Turu için kayıtlar başladı.
 FIBA’nın resmi organizasyonu olarak tanımlanan ve turnuva kayıtlarının 3x3planet.com üzerinden alındığı yaz dönemi turnuvaları Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Çiftlikköy’ün yanı sıra Türkiye’nin birçok farklı noktasında yapılacak. 
Sporcular aynı zamanda kazandıkları maçlara ve derecelere göre puanlar kazanarak FIBA sıralamalarında kendilerine yer bulma imkanı elde etmiş olacak. Turnuva etapları sonucunda sadece Büyük Erkekler kategorisinde birinci olan takımlar Ağustos ayında yeri daha sonra ilan edilecek şehirde Türkiye Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek.
Çiftlikköy Sahilinde Basketbol Heyecanı Yaşanacak
2016 3X3 Türkiye Turu’nun Çiftlikköy etabı ise 6-7 Ağustos tarihlerinde Yasama Sitesi meydanında kurulacak basketbol sahalarında gerçekleştirilecek. Katılmak isteyen ekipler internet üzerindehttp://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ16DQELKMGNTURlinkinden kayıt başvurusu yapabilecekler. 
Çiftlikköy etabında sponsor desteği sağlandığından katılımcılardan katılım ücreti alınmayacak. Tüm basketbol sevenleri etkinliğe davet eden Basketbol İl Temsilcisi Alper Erin, “Bu yıl yine ev sahipliğini yapacağımız 3x3 Türkiye Turu Yaz Etabında Çiftlikköy ev sahipliği yapacak. Tüm basketbol sevenleri bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim