Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği ve ilimizde Çiftlikköy’ün ev sahipliği yapacağı 2016 yılı 3x3 Türkiye Turu’nda şuana kadar 25 takım başvuru yaptı. 
FIBA’nın resmi organizasyonu olarak tanımlanan ve turnuva kayıtlarının 3x3planet.com üzerinden alındığı yaz dönemi turnuvaları Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye’nin dört bir noktasında yapılırken, Yalova’da ise Çiftlikköy ev sahipliği yapacak. 
6-7 Ağustos tarihlerinde Yasama Sitesi meydanında kurulacak portatif basketbol sahalarında yapılacak turnuva için şuana kadar 25 takım ve 100 sporcu başvurusunu gerçekleştirdi.
Organizasyonun büyük ilgi gördüğünü belirten Yalova Basketbol İl Temsilcisi Alper Erin, “3x3 Çiftlikköy Etabı için başvurularımız devam ediyor. Şuana kadar 25 takım ve 100 sporcu, organizasyon için başvurularını tamamlamış durumda. Bu sadece büyük erkekler kategorisi için geçerli. Diğer kategorilerde online başvuru olmadığı için rakamları resmi olarak bilemiyoruz. 3x3 Çiftlikköy Etabı’nın geniş katılımla gerçekleştirileceğini düşünüyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim