Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Yalova Belediyesi ve Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 4. Balkan Spor Oyunları Güreş Turnuvası bitti. 90. Yıl Spor Salonunda Yalova’nın yanı sıra Makedonya, Moldova, Kosova ve Bulgaristan’dan olmak üzere 110 sporcu mindere çıktı. 2 gün süren turnuvanın son gününü Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Yalova Bal-Göç Genel Başkanı Lütfi Özgür’de takip etti.
“Dostluk bağlarımızı pekiştirdik”
Yalova Bal-Göç Genel Başkanı Lütfi Özgür, “Kökenlerimizin aynı olduğu bu coğrafyada, sporun birleştirici ve barışçıl ruhundan faydalanarak kültürler arası etkileşimin bir arada olmasını sağlıyoruz. Böyle bir organizasyona Yalova olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu turnuvanın oluşmasında katkıları olan başta Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a ve emeği olanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu turnuvadaki amacımızdan birisi de ülkeler arası dostluğa katkıda bulunmaktı. Ata sporumuzu yaşatmak istiyoruz. Buraya gelen konuk ekiplerimiz hem akrabalarıyla hasret giderdi hem de ülkemizi yakından görme fırsatı buldu. Bal-Göç Derneği olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kültürümüzü yaşatmak ve kültürler arası diyaloga katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Müsabakalarımız sona erdi. Kazananlara da madalyaları verildi ama asıl kazanan dostluk oldu” dedi.
2 günlük müsabakaların ardından 30 kiloda Moldova’dan Dmitri Karastoyanov, 32 kilo’da Bulgaristan Aydos’tan Ahmet Muttalip, 35 kiloda Bulgaristan Loznitsa’dan Doğan Levent, 38 kiloda Bulgaristan Veliko Tırnovo’dan Deniz Naim, 42 kiloda Moldova’dan Sergey Karastoyanov, 47 kiloda Bulgaristan Ruen’den Erhan Adem,53 kiloda Makedonya’dan Stefan Dimitrov, 59 kiloda Paisievo’dan Gürses Kamil, 66 kiloda Bulgaristan Veliko Tırnovo’dan Georgi Hristov, 73 kiloda Bulgaristan Ezerçe’den Hasan Eskici, 85 kiloda Bulgaristan Razgrad’tan Mestan Halil ve 100 kiloda Bulgaristan Ruen’den Osman Bekir oldu. Sporculara ödüllerini ise Müdür Kaplan ve Başkan Özgür takdim etti.

 

 

Editör: TE Bilişim