Geçtiğimiz hafta sonunda oynanan U-19 1. Amatör Gençler Ligi A Grubu 9. Hafta karşılaşmaları kapsamında üst sıralarda yer alan iki takım Yalovaspor ile Acarspor karşı karşıya geldi.

Büyük çekişmeye sahne olan 90 dakikada maçın hakemi Serdar İla 5 kez kırmızı kartına başvururken karşılaşmayı Sarı Lacivertli ekip Acarspor 2-1 kazanmayı başardı.

Tansiyonu oldukça yüksek geçen mücadele sonrasında saha içi ve dışında yaşanan olaylar haftaya damgasını vurdu.

Ahmet Saraç Sahasında oynanan mücadelenin ilk yarısına her iki takımda kontrollü başladı. İlerleyen bölümlerde rakibine oranla biraz daha etkili olan Acarspor, gol için Yalovaspor kalesine ataklarını sıklaştırdı. Müsabakanın 30. dakikasında gelişen Sarı-Lacivertli ekibin atağında Caner takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarının skorunu belirledi.

Müsabakanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Yalovaspor oldu. Yeşil-Kırmızılılar beraberlik için rakip kaleye yüklenirken penaltı kazandı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Gökhan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak skoru 1-1’e getirdi.  Golden sonra Yalovaspor’da 59. dakikada Ahmet Acarspor’da ise Ali Rıza itirazları sonrasında maçın hakeminden kırmızı kart görerek oyun dışı kaldılar.

Beraberlik golünden sonra her iki takımda karşılıklı ataklar geliştirerek galibiyet golünü ararken, müsabakanın 84. dakikasında gelişen Acarspor atağında hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İlker, meşin yuvarlağı şık bir vuruşla Yalovaspor filelerine göndererek durumu 2-1 yaptı.

Bu golden sonra Yalovaspor kalecisi Muzaffer ise 85. dakikada yaşanan pozisyon sırasında Acarspor’lu futbolcu İbrahim’e müdahalede bulununca maçın hakeminden kırmızı kart gören 2. Yalovasporlu oyuncu oldu. Sonrasında ise 87. Dakikada Mehmet ve 90+2. Dakikada da Yusuf Can Yalovaspor’dan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldılar. Maçın hakemi Serdar İla ise gösterdiği 5 kırmızı kartla bir rekora imza atmış oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Acarspor sahadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı.

 

U-19 1.A.G.

Stat: Ahmet Saraç sahası

Hakemler: Serdar İla***, Uğur Akalp***, Yakup Özhan***

Yalovaspor: Muzaffer**, A.Biket**, Ahmet**, Mehmet**, Mahmut**, Sergen**, Gökhan**, Mustafa**, Muharrem**, M.Can**,Özcan**

Acarspor: M.Saim***, Oğuzhan***, Doğukan***, Yiğit***, Samet***, H.Barbaros***, AliRıza***, Ö.Doğuş***, Caner, İlker***, Hakan***

Goller: Dk. 30 Caner 0-1, Dk. 53 Gökhan (Pen) 1-1, Dk. 84 İlker (Pen) 1-2

Kırmızı kartlar: Dk.59 Ahmet, Dk.85 Muzaffer, Dk.87 Mehmet, Dk.90+2 Yusuf Can (Yalovaspor), Dk.59 Ali Rıza (Acarspor)

Editör: TE Bilişim