2016-2017 sezonu okul sporları organizasyonları kapsamında Yıldız (Erkek-Bayan) Tenis Türkiye Şampiyonası İzmir’de gerçekleştirildi. 1-4 Haziran 2017 tarihleri arasında erkeklerde 16 bayanlarda 17 olmak üzere toplam 33 takımın katılımı yapılan müsabakalara İzmir Örnekköy’de bulunan Universiad Tenis Kompleksi ev sahipliği yaptı.
İlimizi ise bayanlarda Şehit Ahmet Uzun Orta Okulu temsil ederken, 10. Olma sevinci yaşadı. Erkeklerde ise 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy mücadele ederken, Türkiye dördüncüsü olarak Yalova’ya kupayla döndü.
“Dördüncülük kupası Yalova’ya hayırlı olsun”
Tenis Antrenörü Mustafa Terzi,” İlimizi temsilen bölge şampiyonu olan kızlarda Sevinç Saybo, Kardelen Bengisu Çetin, Hira Yavuz ve Evin Apsin’den oluşan Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu, erkeklerde ise Sinan Dinç, Batuhan Aslım, Efe Doruk Gak ve Buğra Türkoğlu’nun yer aldığı 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu temsil etti. Türkiye’de bölgelerde şampiyon olan takımların katıldığı bu turnuvada kızlarda 17 takım, erkeklerde 16 takım mücadele etmiştir. Kız takımımız bu sene ilk defa katılmasına rağmen Türkiye 10.’su olarak turnuvayı tamamladı. Erkek takımımız 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ise geçen sene olduğu gibi bu yıl da tarih yazarak Türkiye Finallerine grubunu 1. Sırada namağlup tamamladı ve Türkiye’nin 4 takımı arasına girdi. Şampiyonluğu Ankara ekibi kazanırken, ikincilik Trabzon’a üçüncülük ise İzmir’e gitti. Biz bu turnuvanın son derece zorlu olacağını biliyorduk ve sporcularımız ona göre hazırlandılar ilk hedefimiz grubumuzdan çıkmaktı.  Çünkü buraya gelen 16 takımda bölgelerinde şampiyon olmuş iyi oyunculara sahip takımlardı. Grubumuzda çok zorlu müsabakalarımız oldu. Grup finalini İstanbul Özel Ayazağa Orta Okulu ile yaptık ve çok zorlu  müsabakayı kazanmasını bildik. Finalde Trabzon ile karşılaştık. Fakat maalesef Trabzon müsabakasında istediğimizi sahaya yansıtamayınca yenildik ve  dördüncülükle turnuvayı sonlandırmış olduk. Turnuvanın benim için zorluğu  daha farklıydı. Çünkü iki takımında antrenörlüğünü yapmak son derece zor bir işti. Hem kız takımıyla ilgilenmek hem erkek takımıyla ilgilenmek  ve başarılı olmalarını sağlamak onları müsabakada tutmak ve devam ettirmek beni maalesef fazlasıyla yordu.
Türkiye’nin 4 takımı arasına girmek ve orada Yalova çok güçlü bize çıkmasa diye konuşulması gurur vericiydi. Daha 2 sene önceye kadar Yalova çıktı diyerek sevinen okul  temsilcileri artık Yalova’dan korkar hale geldi. Buda her geçen gün geliştiğimizin göstergesidir. Yalova’mıza Türkiye dördüncülük kupası hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Editör: TE Bilişim