Yalova Belediye Başkanı Rıdvan Acar, geldikleri süreç sonrasında Yalova Belediyespor’un büyük değişime uğradığını ve 11 branşta faaliyet gösterdiklerinin altını çizdi. Masa tenisi branşında Avrupa vizesi aldıklarını belirten Acar,  Yalova’da Milli takıma en sporcu gönderen kulüpler arasında başı çektiklerini de sözlerine ekledi. 
Yalova Belediyespor’da 10 olan branş sayısını 11’e çıkarttıklarını belirten Acar, Basketbol, masa tenisi, hentbol, voleybol, güreş, boks, wushu, tekvando, satranç, bisiklet ve son olarak da yüzme branşında faaliyet gösterdiklerini belirtti. 
Milli takıma en çok sporcu gönderen takımlardan biriyiz diyen Yalova Belediye Başkanı Rıdvan Acar,” Bu sporcuların 8’i milli sporculardır. Türkiye’de milli takıma en çok sporcu gönderen takımlardan biriyiz. Sporcuların 2’si erkek, toplam 3 takım olarak liglere katılıyorlar. Erkek takımlarımızın biri Süper Lig’de, diğeri ise 1. Lig’de yer alıyor. Bayan takımımız da 1. Lig’de mücadele ediyor. Ayrıca Süper Lig’de mücadele eden erkek takımımızın geçen sezonki başarısından dolayı bu sezon ülkemizi Avrupa kupalarında temsil ediyorlar. Altyapılarda ise son 6 yıldır şampiyon olan genç takım, yıldız takım, küçük takımlarımızda 58 lisanslı sporcu ve 3 antrenör bulunmaktadır. Basketbol A takımımız 2. Lig’e yükseldi. Ayrıca yaz kış devam eden spor okullarımızda yaklaşık 80 gencimize spor yapma ve lisanslı oyuncu olma fırsatı sağlanmaktadır. Basketbol takımlarımız, 62’si lisanslı yaklaşık 150 sporcumuz ve 5 antrenörümüz ile ilimizin en aktif basketbol kulübü olmanın gururunu yaşıyoruz. Wushuda 34 erkek ve 5 bayan olmak üzere toplam 39 sporcu ve 1 antrenör; boksta 25 sporcu ve bunların 2’si milli takımda yer almaktadır. Yine boks branşında 1 antrenörümüz bulunuyor. Güreşte 32 sporcu ve 2 antrenör, tekvandoda 2 erkek ve 3 bayan olmak üzere toplam 5 sporcu ve 1 antrenör, bisiklette de 4 sporcu var ve bunlardan 2’si milli. Bisiklet branşımızda da 1 antrenörümüz mevcut. Son olarak yüzme spor okullarımızda 30 öğrencimiz ve 3 antrenörümüzle çalışmalarımıza bu yaz başladık. Erkekler hentbol takımının 2. Lig’de mücadele gösteriyor. 16’sı A takım olmak üzere bu branşta 40 sporcu ve 1 antrenörümüz var. Bayan voleybol takımının geçen sezon Deplasmanlı Bölgesel Lig’de mücadele etti. Satranç branşında 9’u bayan ve 22’si erkek olmak üzere toplam 31 sporcumuz bulunuyor. 4’ü milli sporcu olan bu sporculardan 3’ünün bayan ve 1 tanesinin de erkek sporcudan oluşmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.  
Editör: TE Bilişim