Amatör Saha 2’de oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği 33. Dakikada öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü 2. Yarıda koruyamayınca Sarı Lacivertli ekip Acarspor sahadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Amatör Saha 2’de oynanan U-14 Ligi B Grubu 7. Hafta müsabakaları kapsamında karşılaşan Acarspor ile Gençlerbirliği müsabakaya kontrollü futbolla başladılar. her iki takımında tutuk başladığı mücadelenin ilerleyen bölümlerinde Gençlerbirliği daha atak futbol sergileyen taraf oldu. Müsabakada dakikalar 33’ü gösterdiğinde atak geliştiren Gençlerbirliği’nde topla buluşan Oğuzhan Çelik, Acarspor kalecisi H. Tunay’ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından ilk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca devre arasına Gençlerbirliği 1-0 önde girmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise tam manasıyla Acarspor rüzgarı esti. 1-0 geride olmanın dezavantajı ile ikinci yarıya başlayan Sarı Lacivertli ekip önce beraberlik golünü aramaya başladı. Karşılaşmada dakikalar 57’yi gösterdiğinde topla buluşan Acarspor’dan R. Ali Gençlerbirliği kalecisi Esad’ı avlayarak takımına 1-1’lik beraberliği getirdi.

Bu golden sonra baskısını iyiden iyiye artıran Sarı Lacivertli ekip beraberlik golünü aramaya başladı. Tüm hatlarıyla Gençlerbirliği kalesine yüklenen Acarspor zaman zaman kendi defansında da açıklar versede Gençlerbirliği’nin ileri uç elemanları bunları iyi değerlendiremediler.

Müsabakanın sonlarına doğru gol için baskısını artıran Acarspor 68. Dakikada geliştirdiği atakta golcü oyuncusu Safa Can meşin yuvarlağı 2. Kez Gençlerbirliği ağlarıyla buluşturdu ve skoru 2-1’e getirdi. Müsabakanın kalan dakikalarında iki takımda golü koklasalar da mücadele de başka gol olmayınca Acarspor zorlanmasına karşın sahadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılan taraf oldu.


U-14

Stat: Amatör Saha 2

Hakemler: Yusuf Karamercimek***, A.Burak Daldal***, Erkan Ak***

Acarspor: H. Tunay***, A. Sinan***, Ş. Kenan***(Hasan İ.**), R. Ali***, S. Mert***, İbrahim***(Doğukan**), Tolga***, Burak***, Safa Can***, Ömer***, Ahmet*** (Y.Emre**)

Gençlerbirliği: Esad**, Mert**, Batuhan**, Burak**, Berk Bilal**, Oğuzhan Çelik**, Oğuzhan Çepni**, Hüseyin**, Caner**, Erdem**(Yusuf Çavuşoğlu**), Berkay**(Tolga Taş**)

Goller: Dk.33 Oğuzhan Çelik 0-1, Dk.57 R.Ali 1-1, Dk.68 Safa Can 2-1

Editör: TE Bilişim