Yalovalı Milli bisiklet antrenörü ve sporcusu Kamil Alev, Karadağ’da katıldığı Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda birinci oldu.  
Sporcumuz Dağ bisikleti olimpik disiplininde yapılan yarışmayı 1 saat 8 dakikada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu ve İstiklal Marşımızı çaldırdı. Türkiye Bisiklet Federasyonu, UCİ (Uluslararası Bisiklet Birliği) ve Balkan Bisiklet Federasyonu'nun 2016 faaliyetleri arasında yer alan  Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası 9-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Karadağa'ın Bijelo Polje bölgesinde düzenlendi. 
Karadağ'in Bijelo Polis bölgesinde 9 ülkenin katilimi ile gerçekleşen  yarışmada Alev, 5200 metre uzunluğunda ki parkurda 4 turu tamamlayarak Master erkekler kategorisinde şampiyon oldu. 
Karadağ’dan altın madalya ile dönen Alev; "Yıldızlar Milli takım antrenörü olarak görev aldığım yarışmada, milli takımın görev ve sorumlulukları yerine getirip, sporcu olarak da yarıştığım şampiyonadan aldığım dereceden memnunum. Dağ bisikleti disiplininde yarışmalara katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim" dedi.  
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası’ndan altın madalya ile ayrılan Kamil Alev’i kutladı. 
Editör: TE Bilişim