Yalovalı genç pedallar, Gümüştepe Mahallesi sokaklarında ve orman yollarında hazırlanan parkurda, Yıldız Erkekler  yarışan Taha Burak Gedük, Genç Erkekler mücadele Emre Ergün, 15 yaş altı Erkekler kategorisinde ki sporcularımız Muhammed Enes Gedük, Muratcan Öztoprak, Master 30+'da Kamil Alev  ve  Elit Erkekler Ali Gündoğa, Alper Öztürk, Samet Dursun, Mehmet Doğan kategorilerinde Yalova'yı temsil ettiler.

Baharın gelmesiyle bisiklet kullanımına ilginin giderek artığını ve halkın spor yapması için hayati önem taşıdığını kaydeden Kamil Alev,“ Her yaşta ve gelir düzeyinde insanın yapabileceği bir branş olan bisiklet, düzenli olarak kullanan kişilerde 10 yaş daha genç jenerasyonun zindelik seviyesine eşittir. Haftada en az 30 km bisiklet sürüşü bisiklet kullanmayan ve başka bir fiziksel egzersiz gerçekleştirmeyenlere oranla kalp krizi riskini %50 oranında düşürmektedir. Özellikle, akşam saatlerinde görülen trafik yoğunluğu olduğu saatlerde, bisiklet kullanarak iki kat daha hızlı hareket edebilirsiniz. Bisikletin sadece bir spor aracı değil, aynı zamanda şehir içinde kullanılacak bir ulaşım aracı olma özelliği de taşımaktadır” dedi.  

Sezonun 4’üncü yarışı olan Bursa Dağ Bisiklet Kupası’nda aldığı dereceden memnun olduğunu ifade eden Alev,  baharın gelmesiyle birlikte bisiklet sporuna ilginin giderek artmakta olduğunu söyledi.  

Editör: TE Bilişim