Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Hersek Yağlı Güreşlerinde altın kemer 2005 Kırkpınar Başpehlivanı ve 2016 Kırkpınar üçüncüsü Şaban Yılmaz’ın oldu.
Yalovalıların büyük ilgi gösterdiği güreşlerde 32’si başpehlivan olmak üzere 400 güreşçi Er Meydanı’na çıkarak mücadele etti.
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan güreş ağası Hasan Zafer gibi isimlerin yanı sıra Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve çok sayıda vatandaş takip etti. 13 boyda toplam 400 güreşçinin mücadele verdiği Hersek Yağlı Güreşlerinde dereceye girenlere de ödülleri yapılan törenle verildi.
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral “Güreşlerimize yoğun bir katılım oldu. Güreşin yapıldığı alan tarihi bir yer. Burada üzerinde güreş yapılan çayır Osmanlı'ya, ata sporuna uygun bir çayır. Amacımız hem burayı tarihi bölgeyi tanıtmak hem güreşi hem de Osmanlı'nın buradaki izlerini tanıtmak. Ama en önemlisi de ata sporuna sahip çıkmak” diyerek noktaladı.
Bu yıl ki altın kemeri Şaban Yılmaz kazanırken, Faruk Akkoyun ikinci, Mehmet Yeşil Yeşil ise üçüncü oldu. 

Editör: TE Bilişim