Mayıs 2015’te kurulan Yalova Altın Kulaçlar Yüzme Spor Kulübü başarıyla hedeflerine ulaşıyor. Yalova Gençlik Hizmetlerine ait yarı olimpik yüzme havuzunda çalışmalarını yapan kulüp geçtiğimiz günlerde Bursa’da düzenlenen teşvik yarışmalarında 2009 Doğumlu Miray Aydın 25 metre kelebek stilde birinci olarak altın madalya kazandı.
Yalova Altın Kulaçlar Yüzme Spor Kulübü antrenörleri,”  Kulübümüzün kuruluş amacı Yalova da yüzme sporuna gönül vermiş çocuklarımızı bu dalda ileri seviyelere taşımak ve Yalova ilini gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada temsil etmek. Hedefimiz milli takımlara başarılı sporcularımızı taşımak ve ülkemizin bayrağını uluslararası platformlarda dalgalandırmak. Bu kapsamda il dışında düzenlenen teşvik yarışları ve vize yarışlarına katılan kulübümüz yüzme sporunda Yalova’nın adını ileriki yıllarda pek çok yerde duyuracaktır” şeklinde konuştular.
11-12 Şubat tarihleri arasında Bursa’da ki teşvik yarışmalarına 9 sporcu ile katılan Yalova Altın Kulaçlar Yüzme Spor Kulübü’nde Miray Aydın 25 metre kelebekte altın ve 50 metre serbest stilde gümüş, Selen Duru Güven 50 metre sırtüstünde bronz, Elif Irmak, Miray Aydın, Selen Duru Güven ve Hilal Ayaz’dan oluşan karışık bayrak bayan takımı bronz madalya kazandı.

Editör: TE Bilişim