Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile eski Dünya Ve Avrupa şampiyonu Sırrı Acar ve Barselona Olimpiyatları Dünya üçüncüsü eski güreşçi Ali Kayalı ile birlikte Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya’yı ziyaret etti. Ziyarette eski Dünya ve Avrupa şampiyonu Ali Kayalı 2015 Ocak ayıyla birlikte kurslarda gönüllü görev almak istediğini dile getirdi.

Subaşı Hacı Ali Saruhan ilk ve orta okulunda açılan kursta 47 ve Altınova merkez kurslarında ise 73 öğrenci eğitim aldığını belirten Kaymakam Kaya,”Karamürselli pehlivan Semih Turgut ve Burak Kaya’nın antrenörlüğünde açılan kurslarımıza talebin her geçen gün artması ziyaretçilerimizi ziyadesi ile mutlu etti. Malzeme ve minder ihtiyaçlarımızı ivedilikle karşılayan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile eski Dünya Ve Avrupa şampiyonu Sırrı Acar ve Barselona Olimpiyatları Dünya üçüncüsü eski güreşçi Ali Kayalı, Altınova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan güreş kursunu ziyaret ederek sporculara malzeme yardımında bulundu.

Açıklamalarına burada devam eden Kaymakamı Nurullah Kaya,” Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan’a ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’ya güreş salonlarına minder ve malzemelerin sağlanması konusunda teşekkür ediyorum. öncelikle Ata sporumuz güreşin ilçemiz genelinde yaygınlaştırılması, öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutarak boş zamanlarını, spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak, obeziteyle, diyabetle mücadele etmek, sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacıyla bu kursları açtıklarını, bu kurslarda yetişen pehlivanları, kuracakları güreş kulübünde yarış ve müsabakalara katılacağız. Altınova İlçesine bağlı Fevziye Köyünde 1901 yılından itibaren Fevziye Yağlı Güreşleri’nin yapıldığını, köklü bir güreş kültürünün ve geleneğinin olduğunu ve milletimizin tarihinde çok önemli bir yer tutan Ata Sporumuz Güreşe yeni şampiyonlar kazandırarak ilçemizi ve ülkemizi başarıyla temsil edecek güreşçiler yetiştirmekten gurur duyacağız” şeklinde konuştu. 

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya’ya güreş sporuna göstermiş olduğu ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yeni açılacak güreş kurslarına Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya’nın destekleriyle güreş minderi ve malzemeleri temin edebileceklerini söyledi. 

Editör: TE Bilişim