2011-2012 futbol sezonunda oyuncu olarak geldiği Altınova Belediyespor’da ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Bursaspor’un eski gol kralı Okan Yılmaz, Sarı Yeşilli ekibin yönetimiyle görüştükten sonra istifa etti.

Bir gün yeniden Altınova Belediyespor’a geleceğini söyleyen Okan Yılmaz, istifa nedenlerini ise yaptığı basın açıklamasıyla anlattı.

Altınova Belediyespor’da acı tatlı anılarının olduğunu ifade eden Okan Yılmaz,”Geçen sezon devre arasında ben bu takıma futbolcu olarak geldim. Son 7 maç kala kötü gidişattan dolayı futbolcuyken hocalık teklifi geldi. Mucize bir şekilde ligde tutunmayı bildik. Bu sezon başı oturup konuştuğumuzda ligde ne yapmamız gerektiğiyle ilgili toplantı yaptık ve toplantıda kendilerine çok büyük maliyetli değil, iyi oyuncularla lige ve ilçeye renk vereceğimizi söyledim. Geçen sezonki gibi grubun olacağını düşündük ve öyle olsaydı güle oynaya 3. Lig’deydik. Ancak öyle takımlar geldi ki 7-8 tane takım bir önceki sezon gruplarında şampiyon ya da Play Off’lara kalmış ekipler.

Şanssız dönemler geçirdik. Gönül isterdi ki buradaki atmosferi, camiayı bütünlük haline getirip, hep birlikte bir şeyler katma amacındaydık ama maalesef kısmet buraya kadarmış. Şunu söyleyebilirim ki burada olmaktan ve çalışmaktan son derece mutlu oldum. Şimdi gidiyorum ama belki seneye, ondan sonraki sene ya da 3 sene sonra illa ki bizim yaşadığımız tecrübelerden ders alıp veya onun yardımcı konusunda beraber olacağımızı düşünüyorum. Giderken iyi itibarlar bıraktım. Sadece futbol anlamında değil, kişisel olarak da ilçedeki insanlarda diyaloglarımız hep iyi olmuştur ama yolun sonu bu kadarmış. Bizim takımımızda Süper Lig, Bank Asya, 2. Lig ve 3. Lig’den kaliteli oyuncular var. Ancak BAL öylesine zorlu bir lig ki bu oyuncularımız ister istemez uyum sorunu yaşadılar. Sıfır bir takım olduğumuz için iskeleti kuramadık.

İstifanın asıl gerekçesiyle ilgili soruya Okan Yılmaz, “Ligde çok kötü ve çok iyi durumda değiliz. Bu takım en kötü ihtimal ligi 7. ya da 8. bitirir. Ben de uzun süreden beri burada çalıştım. Biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı, yoruldum açıkçası. Belki daha önceden bırakabilirdim ancak hiçbir zaman takımı yalnız bırakmak istemedim. Mudanya maçına çıkmak istedim. Bir hesabım vardı ve o hesabımı alıp galibiyetle görevi bırakıyorum. Yorulduğum kararını başkanımıza ve yönetici abilerimize ilettim. Onlar da sağolsunlar beni kırmayıp anlayışla karşıladılar” dedi.

Basın mensuplarının Süper Lig, Bank Asya ya da milli takımdan teklif gelirse kabul eder misiniz? Sorusuna deneyimli çalıştırıcı, “Futbolu ben geçen sene bıraktım. Teknik direktör olarak da ilk kulübüm burasıydı. Yeni görevi bıraktım. Devre arasında beni 3. Lig’den bir takım beni istedi. Bu ekibi ihanet etmemek adına bu takımı da ben kurduğum için, oyuncuları yüz üstü bırakmamak için teklifi kabul etmedim. Bundan sonraki süreç ne olur bilmem. Altınova Belediyespor dışında başka hiçbir BAL takımında çalışmam. İlk kulübüm Altınova, son kulübüm de Altınova olur.

Futbolda yaptığın işlere değil, kariyerine ve kişiliğine bakıyorlar. Ben şahsım adına Bursaspor’un efsane oyuncularından olduğum için, hiçbir zaman kendimi altyapı hocası olarak görmedim. Hedefimi kategori kategori yükseltip hayal ettiğim 5 sene sonra bu sporun başına teknik direktör olarak geçmek istiyorum. Bu işler hemen olmaz. Biz de birikim ve tecrübelerimizi genç oyunculara aktardık. Ben yapı gereği takım arkadaşımın yardımcılığını yapamam. Yardımcılığını yapmam için benden kariyer olarak üstün olması lazım. Ben kimin yardımcılığını yaparım; Aykut Kocaman, Fatih Terim ve Şenol Güneş’in. Biraz da o yönden problem var. Çünkü ben yardımcılık yaptığım zaman yanımdaki teknik adam hep etkilenir. Onun için tek başıma lider pozisyonunda 3. Lig, 2. Lig, Bank Asya ya da Süper Lig olabilir.

Bundan sonra hangi ligden takım çalıştıracağımı değerlendireceğim. Ben açık olmak gerekirse Ferit Hoca’yı tanımıyordum. Buraya geldiğimde benim dönemimde kaleci antrenörü yoktu. Ferit Hoca’nın adını verdiler. Belki 20 kişiye sordum. Biz ekip, iyi teknik adam ve yardımcısından belli olur. Sağlam karakterli olunması gerekir. Ferit Hoca hakkında hiç kimse en ufak bir olumsuzluk düşünmedi. “Adamdır, delikanlıdır, sırtını dayayabilirsin” dediler. Ben kendisine de teşekkür ederek söylüyorum; Eğer ben bundan sonra bir takıma gidersem, benim kaleci antrenörüm Ferit Özinan’dır” şeklinde cevap verdi.

Okan Yılmaz’a teşekkür eden Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Muhsin Kaya,” Her iki arkadaşımızla da çalışmaktan, onur ve gurur duyuyorum. Özellikle Okan Hocam’la. Ferit Hoca’mızı tanıyordum ama konuşmamıştık. Geçmişte yine Altınova’ya gelmişti ama birebir çalıştığımdan dolayı çok kaliteli isimler olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Okan Hocamız ve Ferit Hocamızın gitmesine belki de en çok üzülen kişi benim. İnşallah Okan, kısa bir zamanda geri dönecektir. Bundan ümitliyim. Şimdi Okan, bu ateşe kendini attı, bilmediği bir ligdi. Burası çok farklı yer. Şu takımı 3. Lig’e koysanız daha başarılı olur” diyerek sözlerini noktaladı.

Basın toplantısı sonrasında Altınova Belediyespor tesislerine giden Okan Yılmaz, futbolcu arkadaşları ile vedalaştı.
Editör: TE Bilişim