Futbolcuların fotoğraflarıyla süslenmiş takım otobüsü sayesinde Mor Menekşeler Türkiye'nin en gösterişli amatör kulüplerinden biri haline geldi.

Türkiye'de profesyonel liglerdeki birçok kulüp gibi ekonomik kriz yaşayan ve bu nedenle de 2 sezon önce 3. Lig'den bölgesel amatör lige düşen Kocaeli'nin bir diğer köklü kulübü Gebzespor, adeta yeniden doğdu. Düne kadar yaklaşık 7 milyon TL borcu bulunduğu için kimsenin sahip çıkmadığı kulüp, Gebzeli emlak ofisi sahibi işadamı İlker Çakır'ın yönetimi devralmasıyla yeniden canlandı. Bir de futbolcu fotoğraflarıyla süslenmiş otobüs kazandırılan kulüp, şu anda Türkiye'nin en gösterişli amatör kulüplerinden biri haline geldi.

Kocaeli Türkiye'nin en zengin ili olmasına rağmen, yanlış yönetimler ve borçlandırmalarla ekonomik krize giren Kocaelispor gibi Gebzespor da transfer yasağı nedeniyle 3. Ligde tutunamadı. Kocaeli'de ki sanayi kuruluşlarının yarıya yakınını sınırları içinde barındıran Gebze'de, takım amatör bölgesel lige düştükten sonra 7 milyon TL'yi bulan borçları nedeniyle kimse sahip çıkmaya yanaşmadı.

 

Editör: TE Bilişim